Pirmą kartą Lietuvoje: daugiabučio statybos – it realybės šou

Būsimieji sostinės „Antakalnio parko“ daugiabučio gyventojai, kaimynai ir visi smalsuoliai bet kuriuo paros metu gali patikrinti, kaip vyksta statybos. Pirmą kartą Lietuvoje statybvietėje įrengta apžvalgos aikštelė, į kurią be jokio išankstinio susitarimo patekti gali visi norintys.

Vienoje statybvietėje sostinėje įrengta apžvalgos aikštelė, į kurią be jokio išankstinio susitarimo patekti gali visi norintys.<br>archyvo nuotr.
Vienoje statybvietėje sostinėje įrengta apžvalgos aikštelė, į kurią be jokio išankstinio susitarimo patekti gali visi norintys.<br>archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2015, 5:15 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 10:19 AM

„Lankydamasis Danijoje, Kopenhagos centre pastebėjau naujos metro linijos statybų vietoje įrengtą apžvalgos aikštelę. Idėja pasirodė įdomi, o mūsų statybų rangovai kaip tyčia užsiminė, kad statybos Antakalnyje turėtų būti atviros, matomos visiems norintiems. Tad nusprendėme apžvalgos aikštelę įrengti ir Vilniuje“, – apie paskatas statybvietėje pastatyti visiems prieinamą apžvalgos aikštelę, pasakoja bendrovės „Antakalnio parkas“ direktorius Aurimas Martinkėnas.

„Žmonėms įdomu, kaip vyksta statybos, kokie darbai atliekami, kaip dirba statybininkai, kokios medžiagos naudojamos. O ir darbuotojus žiūrovai verčia pasitempti“, – sako kylančio daugiabučio rangovo bendrovės  “Binkauskas ir Stašinskas“ direktorius Liutauras Šiekštelė.

Šio namo  statybai naudojamos trijų sluoksnių surenkamos gelžbetonio plokštės, kurios užtikrins šilumą, garso izoliaciją ir garantuos aukščiausią konstrukcijų kokybę. Architektų brėžiniai perduoti į gamyklą, kad daugiabutis namas būtų pagamintas ir apšiltintas tiesiai ten, laikantis aukščiausių ISO standartų reikalavimų. Vėliau pastatas bus atvežtas ir sumontuotas statybos vietoje.

Visi norintys projekto įgyvendinimo eigą galės stebėti gyvai – apžvalgos aikštelė statybvietėje, į kurią kviečia ženklas „Ateik ir pamatyk“, veiks iki 2016 m. birželio mėnesio, kai bus baigti statybos darbai.

Šalia Antakalnio ir P.Širvio gatvių kylantis 8 aukštų, 120 butų daugiabutis namas jau sulaukė nemažo vilniečių susidomėjimo – penktadalis butų name jau rezervuoti, o apžvalgos aikštelė šalia statybvietės kasdien sulaukia lankytojų.

Pirmasis namo aukštas bus skirtas komercinės paskirties patalpoms. Kituose septyniuose pastato bus įrengti vieno, dviejų ir trijų kambarių butai, kurių plotas bus nuo 33 iki 74 kv. m. Visi butai turės 5,5-15 kv. m. skandinaviško stiliaus įstiklintus balkonus, o antrojo ir aštuntojo pastato aukštų butai turės erdvias 25-51 kv. m. ploto terasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.