Daugiausia savavališkų statybų – Vilniaus apskrityje

Vilnius ir jo apskirtis lenkia visas kitas savivaldybes statybų sektoriuje, tiesa ne tik daugiabučių ar komercinių pastatų, bet ir nelegalių namų statyboje. Nuo metų pradžios Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) specialistai nustatė per 330 savavališkos statybos atvejų, daugiausiai savavališkų statybų būtent ir buvo užfiksuota Vilniaus apskrityje.

Vilniaus apskrityje – didžiausias nelegalių statybų skaičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus apskrityje – didžiausias nelegalių statybų skaičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2015, 4:48 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:28 AM

Statistika rodo, kad savavališkų statybų šiemet mažėjo, pranešė Aplinkos ministerija. Pernai per tą patį laikotarpį buvo užfiksuota 40 savavališkų statybos atvejų daugiau nei šiemet. 40 proc. visų savavališkos statybos atvejų, neturint statybos leidimo ar jį turint, bet nesilaikant esminių projekto sprendinių, užfiksuota Vilniaus apskrityje (133 atvejai).

Klaipėdos apskrityje nustatyti 49, Kauno apskrityje – 42, Alytaus apskrityje – 32, Šiaulių apskrityje – 29 savavališkos statybos atvejai. Likusių penkių apskričių gyventojai atsakingesni – jų vykdomos savavališkos statybos sudaro 15 procentų visų 2015 metais šalyje nustatytų savavališkų statybų.

Savavališkai statomus statinius VTPSI pareigūnai aptinka specialių reidų, planinių statybos patikrinimų metu, nagrinėdami gyventojų skundus ar gautą informaciją. Nustatę pažeidimų jie statytojams pateikia privalomuosius nurodymus juos pašalinti. Nustačius, kad nuo pažeidimų padarymo praėjo ne daugiau nei pusė metų, taikoma ir administracinė atsakomybė. Statytojui tenka susimokėti ir už savavališkos statybos įteisinimą. Jeigu tokio statinio statyba toje vietoje pagal galiojančius teisės aktus negalima – tenka statinį nugriauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.