Brangiausiai Lietuvoje parduodamu namu susidomėjo „The New York Times“

Prieš trejus metus Didžiųjų Gulbinų kvartale pastatytas namas, ko gero, yra brangiausiai parduodamas būstas visoje Lietuvoje. Nors namo pardavėjai viešai neskelbia jo kainos, ją išdavė „The New York Times“ žurnalistams – 4,1 mln. eurų.

4,1 mln. eurų – tiek prašoma už šį būstą prestižiniame sostinės rajone.<br>L.Garbačausko nuotr.
4,1 mln. eurų – tiek prašoma už šį būstą prestižiniame sostinės rajone.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„nytimes.com“ ir lrytas.lt inf.

Dec 27, 2016, 5:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:33 PM

Namas su visais patogumais

Stulbina ne tik prabangaus būsto kaina, bet ir jo dydis, architektūra, interjeras. Tai 900 kv. metrų ploto architekto Alvydo Šeiboko projektuotas namas, įsikūręs hektarą užimančiame sklype. Statinio fasadą sudaro akmuo, plytos ir stiklas, o viduje dominuoja kietmedis, kuris panaudotas, tiek grindims, tiek sienoms.

Įžengus pro paradines duris galima išvysti koridorių ir prieškambarį, už kurių pasukus kairėn įrengti keturi miegamieji. Prieškambaris yra sujungtas didžiule stikline galerija, iš kurios galima patekti į svetainę. Iškart už jos įrengtas didysis šeimininkų miegamasis, iš kurio galima gėrėtis apylinkių vaizdais.

Kitoje namo pusėje galima rasti valgomąjį, sujungtą su prestižinio vokiečių gamintojo „Gaggenau“ baldais įrengta virtuve. Už šio kambario yra biblioteka ir darbo kambarys.

Namuose taip pat įkurti penki vonios kambariai, rūsyje – vyno saugykla, o palėpėje – sporto salė. Dalį čia pritaikytų šviestuvų kūrė Naujosios Zelandijos dizaineris Jeremy Cole'as. Šviestuvai, kaip ir visi kiti garsių gamintojų baldai, išskyrus meno kūrinius, yra įskaičiuoti į namo kainą.

Kvartalas – parko teritorijoje

Už būsto pardavimą atsakinga agentūros „Baltic Sotheby's International Realty“ brokerė Egidija Bružienė portalui teigė, jog namas įsikūręs uždarame 14,5 hektaro užimančiame kvartale. Šioje saugomoje teritorijoje yra trylika rezidencijų, teniso kortai ir krepšinio aikštelės.

Vis dėlto, brokerė „The New York Times“ nepažymėjo, jog kvartalas įsikūręs Verkių regioninio parko rekreacinėje zonoje, kurioje galima tik poilsio paskirties statyba, tai reiškia, jog parduodamas namas nėra gyvenamasis, jo paskirtis – poilsinė.

Didžiųjų Gulbinų kvartale namus yra suprojektavę ir šių metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Audrius Ambrasas bei šiemet anapilin iškeliavęs architektas Algimantas Kančas.

Registrų centro duomenimis, kvartalo teritorija priklauso įmonei „Gulbinų turizmas“, kurios vadovas – Sigitas Kubilius. Bendrovės akcininkų sąrašą sudaro 12 asmenų, iš kurių daugelis yra gerai žinomi verslininkai.

Publikacija – rinkodaros dalis

Prabangus 900 kv. metrų ploto būstas Vilniuje nėra pirmasis „The New York Times“ portale aprašytas objektas iš Lietuvos. Prieš dvejus metus portale pasirodė dizainerės Julios Janus butas sostinės Naujamiesčio rajone, dar prieš kelerius metus buvo aprašytas ir vienas šalies dvaras.

1903 metais statytame name įsikūręs J.Janus butas buvo parduodamas už gerokai mažesnę sumą – 579 tūkst. eurų. Anuomet dizainerės būstu domėjosi pirkėjai iš Vilniaus, Niujorko, Londono, Klaipėdos, Minsko ir Oslo. Kiek daugiau nei 140 kv. metrų ploto erdvė buvo parduota praėjusių metų sausį.

„Baltic Sothebys Interanional Realty“ agentūra taip pat bendradarbiauja su kitais įvairiais užsienio žiniasklaidos kanalais, pavyzdžiui, BBC, „The Wall Street Journal“, „Washington Post“, „James Edition“ ir kitais.

„Skelbimas tarptautiniuose puslapiuose yra dalis mūsų rinkodaros strategijos, nes kiekvienas kliento parduodamas būstas patenka į pasaulinę duomenų bazę ir turto skelbimai išplinta į 200-250 tarptautinius kanalus“, – portalui lrytas.lt yra sakęs agentūros bendrasavininkas Paulius Gebrauskas.

Nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ duomenimis, prabangiu būstu Lietuvoje daugiausiai domisi vietiniai gyventojai, vos 10 procentų pardavimų sudaro pirkėjai iš Skandinavijos šalių, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda