Dar yra pasaulyje vietų, kur butus tiesiog masiškai dovanoja

255 Azerbaidžano respublikos žurnalistai ir jų šeimos gavo butus naujame name. Jį valstybė pastatė specialiai žiniasklaidos priemonių atstovams.

 Butų paskirstymo ceremonijoje dalyvavo Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas, kuris pasakė kalbą.<br> Azerbaidžano prezidento I.Alijevo tarnybos nuotr.
 Butų paskirstymo ceremonijoje dalyvavo Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas, kuris pasakė kalbą.<br> Azerbaidžano prezidento I.Alijevo tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 11:13 AM, atnaujinta Jul 25, 2017, 11:28 AM

Orderių įteikimas įvyko liepos 20-ąją, – nacionalinės spaudos dienos, kuri Azerbaidžane švenčiama liepos 22-ąją, – išvakarėse.

Tai – jau antras statinys, specialiai pastatytas žurnalistams. Prieš ketverius metus pirmame name butų raktus gavo 156 žiniasklaidos priemonių darbuotojai. Šiuo metu statomas trečiasis namas, kuriame įsikurs taip pat 255 žurnalistai.

Dabartinis 17 aukštų pastatas netoli Baku centro ir Kaspijos jūros pakrantės su 255 butais atiduoti žurnalistams neatlygintinai. Name yra 9 – vieno, 144 – dviejų, 93 – trijų ir 9 – keturių kambarių butai. Visi jie suremontuoti ir aprūpinti virtuvės baldais.

Butų paskirstymo ceremonijoje dalyvavo Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas, kuris pasakė kalbą. Jis pareiškė, kad žurnalistai, kurie gyvena ir gyvens šiuose statiniuose priklauso įvairiems politiniams spektrams ir nebuvo jokios diskriminacijos.

Sąrašas tų, kurie persikels į naujus butus buvo patvirtintas per galutinį specialios komisijos posėdį. Į galutinį išrinktų darbuotojų sąrašą pateko tie, kurie tiko pagal asmenines savybes, paskelbtas sąlygas ir kriterijus.

Butai buvo skirstomi atsižvelgiant į kandidatų nuopelnus žurnalistikos srityje, jų šeimų sudėtį ir poreikį būstui. Rusakalbė informacinė agentūra „Vesti az“ paskelbė sąrašą visų 255 žurnalistų, gavusių butus.

Priminsime, kad pagal tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos „Freedom House“  paviešintą kasmetį pranešimą „Freedom of the Press 2017“  Azerbaidžanas pateko į spablogiausių spaudos laisvės pažeidėjų dešimtuką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.