PST už 6,3 mln. eurų remontuos Lietuvos ambasadą Maskvoje

 Viena didžiausių Lietuvos statybų bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) remontuos Lietuvos ambasadą Maskvoje.

 Teigiama, kad projekto vertė - 5 mln. eurų (be PVM), arba 6,3 mln. eurų (su PVM). PST nurodo, kad remonto darbai bus vykdomi nepertraukiant ambasados veiklos.<br> Wikimapia org. nuotr.
 Teigiama, kad projekto vertė - 5 mln. eurų (be PVM), arba 6,3 mln. eurų (su PVM). PST nurodo, kad remonto darbai bus vykdomi nepertraukiant ambasados veiklos.<br> Wikimapia org. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 2:33 PM, atnaujinta Sep 5, 2017, 2:42 PM

Bendrovė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė pasirašiusi sutartį su Lietuvos ambasada Rusijoje dėl jai priklausančių pastatų vidaus patalpų remonto darbų.

Teigiama, kad projekto vertė - 5 mln. eurų (be PVM), arba 6,3 mln. eurų (su PVM). PST nurodo, kad remonto darbai bus vykdomi nepertraukiant ambasados veiklos.

2010 metų liepą PST pasirašė 3,5 mln. eurų vertės sutartį su Užsienio reikalų ministerija (URM) dėl Londone esančios Lietuvos ambasados Didžiojoje Britanijoje pastato rekonstrukcijos. Vėliau ministerija ir įmonė susiginčijo dėl PVM, dėl kurio PST nebuvo pritaikyta išimtis ir bendrovė jį galiausiai privalėjo sumokėti Didžiojoje Britanijoje. 2014-ųjų lapkritį ginčas baigėsi įmonės naudai, o URM bendrovei pervedė daugiau kaip 460 tūkst. eurų.

PST grupė pirmąjį šių metų pusmetį patyrė 1,681 mln. eurų neaudituotų konsoliduotų grynųjų nuostolių, tuo metu pernai sausį-birželį grupė buvo uždirbusi 557,6 tūkst. eurų grynojo pelno. Grupės pardavimo pajamos šiemet buvo 33,548 mln. eurų - 19,1 proc. mažiau nei pirmąjį 2016-ųjų pusmetį (41,492 mln. eurų).

49,78 proc. PST akcijų priklauso bendrovei „Panevėžio keliai“, 7,28 proc. - Estijos „Swedbank“ klientams.

PST akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.