Didžiausia konkurencija – tarp ieškančiųjų dviejų kambarių buto

Spalį jau ketvirtą mėnesį iš eilės naujų butų sandėlis šiek tiek mažėjo. Dabar jis siekia 4624 butus. Tai – 17 būstų mažiau negu rugsėjo mėnesį. Taip pat trumpėjo ir prognozuojamas laikotarpis, reikalingas visiškai realizuoti susikaupusių butų sandėlį.

 Ketvirtadalis visų nupirktų naujų butų buvo trijų kambarių.<br> 123rf.com nuotr.
 Ketvirtadalis visų nupirktų naujų butų buvo trijų kambarių.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2017, 3:33 PM

„Spalio mėnesio duomenimis, išparduoti dabar pastatytus ir pardavinėjamus naujus butus reikėtų 15 mėnesių. Tai – stabilios rinkos rodiklis. Rugsėjį šis rodiklis siekė 16 mėnesių“, – komentavo „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Naujų butų sandėlis sudaromas skaičiuojant statomus arba jau pastatytus daugiabučius, kuriuose jau šiandien pirkėjai gali rezervuoti butus.

Spalio mėnesį, palyginti su rugsėju, naujų butų pardavimai Vilniuje šiek tiek augo. Per mėnesį parduotas 301 naujas butas. Tai 9 butais daugiau negu rugsėjį. Panašus mėnesio rezultatas buvo fiksuotas šių metų birželį, kai pirkėjai įsigijo 304 naujus butus. „Pastebime, kad per kelis mėnesius paklausa išlieka stabili ir svyruoja 10 proc. ribose“, – kalbėjo A.Avulis.

Naujakuriai dažniausiai rinkosi dviejų kambarių butus – toks buvo kas antras įsigytas būstas. Ketvirtadalis visų nupirktų naujų butų buvo trijų kambarių.

Populiariausi mikrorajonai pagal parduotus butus buvo Naujamiestis, Pilaitė bei Verkiai.

Praėjusį mėnesį ūgtelėjo tų butų pardavimai, kurių kvadratinio metro kaina prasideda nuo 1,7 tūkst. eurų. Jie sudarė 45 proc. visų nupirktų butų. Atitinkamai spalį šiek tiek mažėjo iki 1,7 tūkst. eurų už kv. m kainuojančių butų pardavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.