Vilniaus senamiesčio tvarkymo planas tebekelia ginčų

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija išnagrinėjo Vilniaus regioninės architektūros tarybos (RAT) skundą dėl Kultūros paveldo departamento atsakymo į pateiktas ekspertines išvadas ir rekomendacijas dėl Vilniaus senamiesčio tvarkymo plano sprendinių ir įpareigojo Departamentą iš naujo tinkamai į jas atsakyti.

Vilniaus senamiestis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus senamiestis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 4:06 PM

RAT savo išvadose teigė, kad pateiktas planas negali būti priimamas ir tvirtinamas, pirmiausiai turi būti pašalinti nurodyti konkretūs trūkumai. Ekspertai rekomendavo planą koreguoti iš esmės ir koreguotus sprendinius viešinti iš naujo. Departamentas penkis architektų suformuotus pasiūlymus atmetė.

Inspekcija savo ruožtu nustatė, jog Departamento pateikti atsakymai į ekspertų pasiūlymus yra neišsamūs, netikslūs, nepagrįsti konkrečiomis teisės aktų nuostatomis ir faktiniais argumentais, todėl pažeidžia Teritorijų planavimo įstatymą, Visuomenės informavimo ir dalyvavimo teritorijų planavimo procese nuostatus ir Viešojo administravimo įstatymą. Departamento prašoma ne ilgiau kaip per vieną mėnesį iš naujo motyvuotai ir pagrįstai atsakyti į RAT pasiūlymus. Taip pat Inspekcija nurodė nevykdyti Specialiojo plano planavimo proceso, iki bus pašalinti pirmiau nustatyti pažeidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.