Lietuvos miestas jaunavedžiams išraitė dovaną – ar pasinaudosite?

Alytuje, pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per Nemuną apžvalgos aikštelėje, pastatyta beveik dviejų metrų aukščio metalinė širdis, supinta iš roželių simbolių. Širdis skirta jaunavedžių meilės spynoms pakabinti.

Vestuvės, jaunavedžiai, santuoka, pora, tortas, vedybos, meilė<br>V.Balkūno nuotr.
Vestuvės, jaunavedžiai, santuoka, pora, tortas, vedybos, meilė<br>V.Balkūno nuotr.
Jaunavedžiai kviečiami meilės spynas kabinti ant metalinės širdies.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Jaunavedžiai kviečiami meilės spynas kabinti ant metalinės širdies.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2018, 8:12 PM

Ant 38 metrų aukščio ir 260 metrų ilgio tilto per Nemuną, jo gale įrengtoje apžvalgos aikštelėje, pastatyta metalinė roželių širdis jau pasipuošė pirmomis jaunavedžių pakabintomis ir meilės simboliais papuoštomis spynelėmis.

Prieš dvejus metus atidarytas aukščiausias Lietuvoje pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas vilioja jaunavedžius čia įsiamžinti nuotraukose ir palikti ant turėklų spyneles jų jausmams sutvirtinti.

Bet spynelių pakabinimo vietose pažeidžiama apsauginė danga, kurią gali paveikti korozija.

Alytaus savivaldybės viešųjų ryšių specialistui Artūrui Mažeikai kilo idėja pastatyti pamėgtiems simboliams skirtą stovą.

Jis su menininkais broliais Algirdu ir Remigijumi Gataveckais senoviniuose lietuviškuose raštuose rado rožės simbolius, iš kurių ir buvo sudėliota roželių širdis. Beje, baltoji rožė puošia Alytaus miesto herbą.

Kalvis Andrius Liaukus su bendradarbiais iš bendrovės „Alanco“ išlankstė beveik 2 metrų aukščio stovą, primenantį puokštę iš trijų metalinių roželių. Iki jo panėšėti jaunąją per tiltą daugiau kaip 200 metrų kiekvienam jaunikiui prireiks nemažai jėgų.

Bet eidami Baltosios rožės tiltu savo meilę galės išmatuoti ne tik jaunavedžiai. Kas 40 metrų žymės nurodo, kaip meilę artimam žmogui pagal Aristotelį gali įvardinti kiekvienas – pragmatiškoji, praktiškoji, kaip žaidimas, jausmingoji, apsėstoji, kaip draugystė, pasiaukojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą