Vilniaus valdžia kreipiasi į Vyriausybę dėl Edukologijos universiteto centrinių rūmų perėmimo

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šiandien bendru sutarimu nusprendė kreiptis į Vyriausybę dėl Lietuvos edukologijos universiteto centrinių rūmų perdavimo į savivaldybės rankas.

 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
 S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 5:31 PM, atnaujinta Sep 19, 2018, 5:32 PM

Atsižvelgus į tai, kad LEU centriniai rūmai nebebus naudojami mokslo ir studijų reikmėms, Vyriausybės bus prašoma perduoti centrinių rūmų valdymo teises savivaldybei, kuri ir toliau naudos patalpas švietimo reikmėms, taip išsaugodama tradicinę šių rūmų paskirtį.

„Ilgus metus LEU pastatai buvo Vilniaus ir didelės dalies Lietuvos švietimo ašimi, tačiau jų ateitis dabar nėra aiški. Vilniuje moksleivių skaičius nuosekliai auga, su juo ir poreikis naujoms mokykloms ar darželiams. Būtent todėl šiandien kreipiamės į Vyriausybę prašydami perduoti LEU centrinius rūmus savivaldybei ne tik siekdami juos išsaugoti švietimo reikmėms, bet ir norėdami efektyviai planuoti būtinas švietimo investicijas bei taupyti vilniečių pinigus,“ – pristatant rezoliuciją kalbėjo tarybos narys Vytautas Mitalas.

Sostinėje esantys Lietuvos edukologijos universiteto centriniai rūmai turi senas švietimo tradicijas ir kokybiškas erdves, skirtas mokymuisi. Pertvarkant Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklą ir jungiant LEU prie Vytauto Didžiojo universiteto, VDU penkeriems metams atitenka ir dalis senųjų LEU patalpų. Tačiau visiškai sujungus universitetus, LEU centriniai rūmai liks be šeimininko. Vyriausybei pritarus ir rūmus perdavus savivaldybei, juose ir toliau galės vykti kokybiškas švietimo procesas.

Švietimas yra viena iš svarbiausių šios kadencijos miesto plėtros sričių, kuriai skiriamas ypatingas dėmesys. Ne tik renovuojamos mokyklos, stadionai, bet ir keičiama nusistovėjusi tvarka – prasidėjo Visos dienos mokyklos programa, įgyvendinami kiti nauji ir ambicingi projektai. Tačiau pastebima ir tai, kad Vilniui, sparčiai augančiam miestui, kuriame jau dabar mokosi daugiau kaip 64 tūkst. mokinių, būtina mokymosi, ugdymo ir neformaliojo švietimo erdvių plėtra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.