Pagaliau – atomazga dėl daug triukšmo sukėlusių Palangos tualetų

Daug triukšmo sukėlusiems ir Palangos savivaldybę į teismų karuselę įsukusiems paplūdimių konteineriniams tualetams Aplinkos ministerijoje degama žalia šviesa.

Kuriose paplūdimių vietose tokie tualetai gali būti statomi ir kiek jų gali būti, spręsti paliekama pačiai savivaldybei.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Kuriose paplūdimių vietose tokie tualetai gali būti statomi ir kiek jų gali būti, spręsti paliekama pačiai savivaldybei.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas ZIABKUS LR korespondentas

Sep 26, 2018, 5:35 PM, atnaujinta Sep 27, 2018, 10:59 AM

Ar antrą vasarą Palangos paplūdimiuose veikę konteineriniai tualetai, prie kurių prijungti centralizuotas vandentiekis ir nuotekų sistema, yra legalūs, kurorto savivaldybė su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija teismuose inirtingai ginčijasi iki šiol.

Šiuo metu abi pusės laukia, ką pasakys Vyriausiasis administracinis teismas, kuris iki šiol nėra pasiskyręs net bylos nagrinėjimo datos.

Tačiau galutinio teismo sprendimo gali ir neprireikti, nes įvertinusi paplūdimiuose pastatytų tualetų naudą visuomenei Aplinkos ministerija jau pabaigė taisyti Pajūrio juostos žemyninės dalies tvarkymo planą.

Artimiausiu metu jis bus pateiktas viešam visuomenės svarstymui, o nesulaukus pastabų aplinkos ministro įsakymu planas turėtų būti patvirtintas iki gruodžio.

Pataisytame plane paplūdimiuose šalia biotualetų numatomi ir konteineriniai tualetai, prijungiami prie centralizuotų miesto vandentiekio ir nuotekų trasų.

Kuriose paplūdimių vietose tokie tualetai gali būti statomi ir kiek jų gali būti, spręsti paliekama pačiai savivaldybei.

„Tikrai būtų netoliaregiška šias vietas ir komunikacijų koridorius nurodyti plane, nes, pavyzdžiui, jūrai paplovus vieną ar kitą pliažo vietą, tualeto nebūtų galima stumtelėti į šoną vėl nekeičiant tvarkymo plano“, – tvirtino Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus pavaduotojas Algirdas Klimavičius.

Šie plano pakeitimai Palangai buvo žadėti dar iki šios vasaros, tačiau, anot A.Klimavičiaus, jo taisymą užvilkino Klaipėdos rajono ir uostamiesčio savivaldybių pageidavimai kartu keisti pajūrio juostos ribas.

Nauda neabejotina

Šarūnas Vaitkus

Palangos meras

„Norisi tikėti, kad jau kitą vasarą niekam nebekils abejonių, ar konteineriniai tualetai pliažuose veikia legaliai.

Jų nauda yra neabejotina. Miesto komunalininkai jau antrą vasarą pastebi, kad kopose ir priekopio pušynuose tapo nepalyginti švariau.

Apie tokių tualetų naudą galima spręsti iš to, kaip jie naudojami.

Šią vasarą 9 paplūdimio tualetuose poilsiautojai sunaudojo 2168 kubinius metrus vandens. Skaičiuojant, kad vieno apsilankymo metu vidutiniškai sunaudojami 4 litrai vandens, galima teigti, kad pliažų tualetuose šią vasarą apsilankyta apie 542 tūkst. kartų.

Pernai šiais tualetais pasinaudota apie 408 tūkst. kartų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas