Gražaus Vilniaus rajono daugiabučio gyventojams nepavyksta iškrapštyti įnamių

Nors apie Architektų gatvės daugiabučio cokoliniame aukšte nelegaliai įsikūrusį tėvą ir sūnų žino savivaldybė, Statybos inspekcija ir namą administruojanti įmonė, jų iškeldinti niekaip nepavyksta.

Vladimiras pravėrė šilumos punkto duris, bet į vidų neįleido.<br>D.Umbraso nuotr.
Vladimiras pravėrė šilumos punkto duris, bet į vidų neįleido.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-11 19:37

„Kur matyta, kad žmonės gyventų šilumos punkte tarp vamzdžių. Anksčiau taip nebuvo“, – dūsavo prie Architektų gatvės 70-ojo namo laiptinės sutikta gyventoja.

Ji parodė į duris, ant kurių švietė užrašas „Šilumos punktas“. Čia jau keli mėnesiai gyvena Vladimiras ir jo sūnus Andrejus.

Gyventoja kaltę vertė savivaldybei, kad ši esą įrengė socialinį būstą cokoliniame aukšte. Ir skyrė jį anaiptol ne pavyzdingo elgesio asmenims. Tą patį mano ir kiti Architektų gatvės 70-ojo namo gyventojai. Bet paaiškėjo, kad jie klydo.

Patalpoms net skyrė adresą

Savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vedėjas Tauras Varenbergas sakė, kad Architektų gatvės patalpos cokoliniame aukšte priklauso fiziniams asmenims.

Ir visai nesvarbu, kad savivaldybė joms skyrė adresą. Dabar šilumos punkte įrengto buto numeris yra 102.

Anot T.Varenbergo, savivaldybė dėl šių patalpų naudojimo skundų iš kaimynų nėra sulaukusi, tačiau yra gavusi pranešimą iš daugiabutį namą administruojančios bendrovės Lazdynų butų ūkio ir Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) dėl galimai užimtos ir užtvertos patalpos išmūrijant sieną su durimis daugiabučio gyvenamojo namo cokoliniame aukšte.

„Atsakingi savivaldybės specialistai, siekdami nustatyti, ar šios patalpos yra naudojamos nepažeidžiant teisės aktų reikalavimų, nuvyko patikrinti, tačiau į vidų jiems patekti nepavyko“, – dėstė poskyrio vedėjas.

Į vidų patekti nepavyksta

Savivaldybė administracinės procedūros dėl galbūt ne pagal paskirtį naudojamų patalpų nebaigė. T.Varenbergas minėjo, kad nustačius pažeidimų jose gyvenančių asmenų bus prašoma juos šalinti, o esant pagrindui taikomos ir administracinio poveikio priemonės.

Architektų gatvės 12 aukštų gyvenamąjį namą administruojančios įmonės Lazdynų butų ūkio atstovas Paulius Ugianskis pasakojo, kad bendro naudojimo patalpose yra šilumos punkto ir vandens apskaitos patalpos, elektros skydinė. Taip pat yra kelios papildomos patalpos, kurios privatizuotos.

Patalpų, kuriose įsikūrė Vladimiras ir Andrejus, savininkas buvo Rusijos pilietis, bet jis visai neseniai jas pardavė.

Į privačias ir bendrąsias patalpas patenkama per vieną bendrą įėjimą. Kai tas žmogus įsirenginėjo savo patalpas, dalį bendro koridoriaus atsitvėrė ir savavališkai užėmė.

Lazdynų butų ūkis dėl to kreipėsi į VTPSI, bet ši įstaiga atsisakė nagrinėti problemą ir perdavė skundą savivaldybei.

„Savivaldybės darbuotojai kartu su mumis bandė apžiūrėti užimtas patalpas ir susitikti su savininku, bet nepavyko, nes gyventojai neįsileido. Tuo viskas ir baigėsi. Pirmasis savininkas į mūsų raginimus žodžiu ir raštu nereagavo, o inspekcija ir savivaldybė, kuri turi administracinių priemonių galimybes, jų nepanaudojo“, – pasakojo P.Ugianskis.

Su sūnumi dirba statybose

„Sostinės“ žurnalistams pabeldus į metalines duris, po kelių minučių jas atidarė užsimiegojęs vyriškis.

Vladimiras tikino, kad patalpos priklauso sūnui ir be jo leidimo durų atverti negali. O kada jis grįš?

„Gal po valandos, gal po dviejų“, – rakinėdamas dantis krapštuku svarstė Vladimiras.

Jis neslėpė, kad dalis patalpų paverstos butu. Yra jame ir vandentiekis, dušas.

Gal butą prilipdžius prie šilumos punkto žiemą ir šildyti nereikia?

„Ne, žiemą šildysimės elektra“, – šyptelėjo pašnekovas.

Ir jis, ir sūnus dirba statybose. Užsiminęs, kad kadaise Pagiriuose (Vilniaus r.) turėjo namą, Vladimiras skubiai užvėrė duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.