Tai ne pokštas: Sicilijos saloje namai parduodami po 1 eurą

Sunku patikėti tuo, ką rodo akys, tačiau Italijos Sambukos miestelyje Sicilijos saloje namai pardavinėjami vos už vieną eurą. Net espreso puodelis jums atsieis daugiau. Negana to, turėsite iš ko pasirinkti, nes tiek kainuojančių pastatų yra ne vienas.

 Jau dešimt namų Sambukoje parduota.<br> visitsicily.info nuotr.
 Jau dešimt namų Sambukoje parduota.<br> visitsicily.info nuotr.
Jau dešimt namų Sambukoje parduota.<br> 123rf.com nuotr.
Jau dešimt namų Sambukoje parduota.<br> 123rf.com nuotr.
Jau dešimt namų Sambukoje parduota.<br>visitsicily.info nuotr.
Jau dešimt namų Sambukoje parduota.<br>visitsicily.info nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2019, 11:26 AM

Sambuka – ant kalvos įsikūrusi gyvenvietė, iš kurios matyti Viduržemio jūra.

Nesuvokiamai pigiai kainuojančių būstų rinkai pasiūlyta siekiant atgaivinti bendruomenę, kuri, kaip nutiko ne vienoje Italijos kaimiškoje vietovėje, kenčia nuo sumažėjusio gyventojų, kurie išsikėlė į didesnius miestus, skaičiaus.

Sambukos vicemeras Giuseppe Cacioppo tikina, kad, skirtingai nuo rinkoje jau buvusių kitų vietovių panašių pasiūlymų, čia pardavinėjamas nekilnojamasis turtas priklauso savivaldybei – ši nėra tik tarpininkė tarp senųjų ir naujųjų šeimininkų. Dėl to sandoris įvyks greitai.

Tik verta atkreipti dėmesį į šį punktą: naujieji būsto savininkai įsipareigos per trejus metus į įsigytą pastatą investuoti bent 15 tūkst. eurų, rašo cnn.com. Be to, teks sumokėti 5 tūkst. eurų užstatą, kuris bus grąžintas, kai naujakurys baigs remontą. Darbo bus nemažai – iš apleistų namų reikės išvežti krūvas akmenų, senus baldus.

G.Cacioppo giria Sambuką – čia puikūs paplūdimiai, miškai, kalnai, giedrą dieną matyti Etnos ugnikalnis. Gyvenvietėje tylu ir taiku. Mėgstantiems istoriją čia – ideali vieta, tai muziejus po atviru dangumi, kuriame galima rasti įvairių architektūros stilių.

Jau dešimt namų Sambukoje parduota. Vicemeras pasakoja, kad tokiu nekilnojamuoju turtu domisi žmonės iš Šveicarijos, Prancūzijos, Ispanijos, sulaukiama užklausų ir iš kitur.

Susanna Heinson iš Vokietijos – viena naujakurių. „Negaliu sulaukti kitos vasaros Sambukoje. Tai miela ypatinga vieta. Žmonės – labai draugiški, geri restoranai, vyninės. Jaučiamės tarsi namuose“, – kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.