Valstybinės kompanijos vadovas sumušė rekordus – brangesnių nei jo butų Rusijoje nėra

Neseniai paaiškėjo, kad „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris turi didžiulį – 1396 kv. m ploto ir brangų – milijardą rublių kainuojantį butą, kurį iki šiol slėpė. Po žurnalistų tyrimo A.Mileris tapo pirmuoju neoficialiame reitinge, kuriame rikiuojami didžiausią gyvenamojo būsto plotą turintys valstybinių Rusijos kompanijų vadovai ir vyriausieji vadybininkai. Tačiau rekordininku A.Mileris pabuvo labai jau ilgai.

Ištaigingi apartamentai S.Čemezovo deklaracijoje nenurodyti.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Ištaigingi apartamentai S.Čemezovo deklaracijoje nenurodyti.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Priekyje, antrame plane, matyti viešbutis „Four seasons“.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Priekyje, antrame plane, matyti viešbutis „Four seasons“.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
S.Čemezovas.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
S.Čemezovas.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 9:39 PM, atnaujinta Feb 8, 2019, 9:40 PM

Kovos su korupcija fondas nustatė, kad „Gazprom“ vadovą aplenkė technologijų korporacijos „Rostec“ generalinis direktorius Sergejus Čemezovas.

Opozicijos tinklaraštyje navalny.com skelbiama informacija, kad S.Čemezova turi apartamentus dvyliktame ir tryliktame viešbučio „Four Seasons“, pastatyto vietoj viešbučio „Moskva“ prie Raudonosios aikštės, aukštuose.

Bendras apartamentų plotas – 1434 kv. metrai.

„Jei atvirai, pats galvojau, kad šis pastatas – tai labai brangus viešbutis „Four Seasons“, visokios parduotuvės, restoranai ir pramogos. Tačiau tai – klaida. Iš tiesų 2000 m. istorinį viešbutį „Moskva“, pastatytą dar prie Stalino, visiškai nugriovė. Jo vietoje pastatė naują. Iš lauko pusės – beveik toks pat, tačiau viduje viskas pasikeitė. Pavyzdžiui, dideliam mano nustebimui, prabangiausios šio pastato patalpos – tai visai ne viešbutis. Sostinės svečiai aukščiau aštunto aukšto nepakyla. O viskas, kas aukščiau šio aukšto – tai butai. Patys prabangiausi ir patys brangiausi butai, kokius tik galima rasti Rusijoje“, – tinklaraštyje rašė Aleksejus Navalnas.

Pro „Rostec“ generalinio direktoriaus S.Čemezovo buto langus matyti Kremlius, Raudonoji aikštė, Istorijos muziejus. Kovos su korupcija fondo vertinimu, apartamentų kaina gali siekti mažiausiai 5 mlrd. rublių (66,7 mln. eurų). Tokia prielaida daroma remiantis informacija, kad kiek kuklesnis butas tame pačiame viešbutyje buvo parduotas už 4,1 mlrd. rublių.

Tačiau ištaigingi apartamentai S.Čemezovo deklaracijoje nenurodyti. Esą nekilnojamasis turtas priklauso jo sutuoktinei Jekaterinai Ignatovai. Tačiau jos deklaracijoje patalpos „Four Seasons“ viešbutyje įrašytos kaip negyvenamosios, o jų plotai – 711 ir 723 kv. metrai.

J.Ignatova – verslininkė, o jos veikla tiesiogiai susijusi su „Rostec“.

S.Čemezovo sūnui ir jo buvusiai žmonai priklauso du kaimynystėje Maskvoje esantys butai, kurių bendras plotas – 370 kv. metrų. Pats „Rostec“ vadovas su sutuoktine Maskvoje turi dar du butus, kurių plotas – 645 kv. m, be jau minėtų apartamentų prabangiame viešbutyje. Beje, jų sūnaus nuosavybėje – ir dar vienas 342 kv. m butas Maskvoje bei vila Rubliovkoje, kurios vertė, Kovos su korupcija fondo skaičiavimu, apie 400 mln. rublių. Pats S.Čemezovas taip pat turi vilą Akulinino gyvenvietėje. Čia yra 6 ha žemės ir 1,6 tūkst. kv. m namas. Teritorijoje – ir namelis svečiams, ir teniso kortai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.