Sostinės senamiestyje – automagistralės eismui prilygstantis triukšmas

Kai kuriose Vilniaus senamiesčio gatvėje užfiksuotas intensyvaus eismo automagistralei prilygstantis triukšmo lygis, penktadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Labiausiai triukšmu nepatenkinti Vilniaus, Labdarių, Liejyklos, Islandijos ir Savičiaus gatvių gyventojai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Labiausiai triukšmu nepatenkinti Vilniaus, Labdarių, Liejyklos, Islandijos ir Savičiaus gatvių gyventojai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 11:20 AM, atnaujinta Feb 22, 2019, 12:34 PM

Pernai lapkritį atlikto tyrimo metu triukšmo lygis buvo fiksuojamas naktimis. Vilniaus ir Islandijos gatvėse šeštadienio naktimis, kai barai ir kitos pasilinksminimo vietos dirba iki paryčių, triukšmo lygis 16 decibelų viršydavo normą.

Leistina triukšmo norma nakties metu yra 55 decibelai.

Tuo metu pirmadienio naktimis, kai pasilinksminimo vietos jau uždarytos, triukšmo lygis jau būdavo gerokai žemesnis ir leistinų normų neviršydavo.

Visuomenės sveikatos specialistai teigia, kad minias lankytojų pritraukiančios pasilinksminimo vietos gerokai padidina ir senamiesčio transporto srautus, kurie ir sukelia daugiausia triukšmo.

NVSC duomenimis, Vilniaus departamentas pernai gavo 138 skundus dėl triukšmo. Iš senamiesčio sulaukta 22 skundų. Labiausiai triukšmu nepatenkinti Vilniaus, Labdarių, Liejyklos, Islandijos ir Savičiaus gatvių gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.