Tauragiškis sudrebino visko mačiusius renovacijos vykdytojus: „Tai bus gyvenimo kova“

Renovuojamo Dariaus ir Girėno g. 30 daugiabučio darbai sustojo, kol teismas išspręs civilinę bylą dėl vieno namo balkono įstiklinimo ir aptvarų demontavimo. Buto, kuriam priklauso balkonas, savininkas Kęstutis Poška nesutinka nuardyti savo balkono įstiklinimo, o ieškovė – už renovacijos projekto vykdymą atsakinga Tauragės šilumos tinklų bendrovė – teismui tvirtina, kad dėl to negali užbaigti darbų.

Renovacijos procesai, būna, nejuokais supykdo žmones.<br>123 rf nuotr.
Renovacijos procesai, būna, nejuokais supykdo žmones.<br>123 rf nuotr.
Tauragės šilumos tinklai į teismą kreipėsi, nes daugiabučio gyventojas Kęstutis Poška neleidžia nuardyti balkono įstiklinimų.<br>D.Žebelienės nuotr.
Tauragės šilumos tinklai į teismą kreipėsi, nes daugiabučio gyventojas Kęstutis Poška neleidžia nuardyti balkono įstiklinimų.<br>D.Žebelienės nuotr.
Renovacijos procesai, būna, nejuokais supykdo žmones.<br>M.Patašiaus nuotr.
Renovacijos procesai, būna, nejuokais supykdo žmones.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Daiva Žebelienė, www.kurjeris.lt

Feb 22, 2019, 1:29 PM, atnaujinta Feb 22, 2019, 2:13 PM

Už renovacijos projekto vykdymą atsakinga Tauragės šilumos tinklų bendrovė teismo prašo Dariaus ir Girėno g. 30 namo buto savininką Kęstutį Pošką įpareigoti demontuoti savo buto balkono įstiklinimą ir leisti į jo butą patekti Tauragės šilumos tinklų bei renovacijos darbus vykdančios bendrovės „Aukstata“ atstovams.

Laikinai Tauragės šilumos tinklams vadovaujanti Aušrinė Steputienė teismui tvirtino, kad darbų vykdytojams būtina patekti į šio vyro butą ir demontuoti įstiklintą balkoną, nes to nepadarę darbų rangovai negalės laiku – iki balandžio 12 dienos – užbaigti namo renovacijos darbų, o jei ir apšiltintų namo fasadą aplenkdami K.Poškos buto balkoną, ne tik neįvykdys projekto, bet ir gali nepasiekti namo energetinių sutapymų, dėl ko žalą patirtų visi namo gyventojai.

Namo gyventojai esą gali negauti apie 180 tūkstančių eurų kompensacijos namo modernizavimo darbams. Anot A.Steputienės, balkonas – K.Poškos nuosavybė, tačiau namo siena, kurią reikia apšiltinti, priklauso visiems namo gyventojams.

– Važinėju dirbti į užsienį ir grįžęs rasdavau balkoną pridergtą paukščių. Todėl jį ir įsistiklinau. O jie nori padaryti tvartą iš mano balkono, – teismui sakė K.Poška.

Dariaus ir Girėno gatvės daugiabučio gyventojas teismui įrodinėjo, kad namo modernizavimo darbų vykdytojai gali atlikti fasado apšiltinimo darbus ir nedemontavę jo balkono įstiklinimo. Kaip pavyzdį vyras pateikė du renovuotus daugiabučius Vasario 16-osios gatvėje. Viename jų likę trys įstiklinti balkonai, kitame – vienas.

Esą jis ir pats yra dirbęs „prie namų renovacijos“, jei žmonės nesutikdavę išardyti balkonų įstiklinimo, darbų rangovai palikdavę juos kaip buvę. K.Poška tikino, kad tokiais atvejais nekildavę problemų dėl renovuoto namo darbų perdavimo eksploatacijai, kaip kad dabar teisme bando įrodyti Tauragės šilumos tinklai.

K.Poška taip pat sakė, kad kreipėsi dėl savo įstiklinto balkono įteisinimo į Tauragės rajono savivaldybę, tačiau leidimo negavo. Anot jo, savivaldybė nedavė leidimo, nes tam nepritarė namą eksploatuojantis Tauragės butų ūkis. Dėl to, kad nebuvo gautas leidimas, Tauragės šilumos tinklų atstovai teisme balkono įstiklinimą traktuoja kaip nelegalų statinį.

– Brigadininkas man sakė – „jei turi dokumentus, apdirbam aplink, jei neturi, negalim“. Tai, kaip suprantate, jie gali užbaigti namo fasadą dėl mano balkono, esmė tik dokumentuose, – teismui kalbėjo vyras.

– Kaip žmogus jus suprantu, vieniems patinka įstiklinti balkonai, kitiems ne, tačiau gyvenate ne nuosavame name, – atsakovą teisme bandė įtikinti laikinoji Tauragės šilumos tinklų vadovė A.Steputienė.

Tačiau K.Poška nenusileido ir sakė, kad balkono įstiklinimo gražiuoju nedemontuos, jei teismo sprendimas jam bus nepalankus, jis jį skųs aukštesnės instancijos teismui, o jei prireiks, kreipsis į žmogaus teisių gynimo institucijas.

– Tai mano gyvenimo kova. Net pralaimėjęs bylą, neleisiu nuardyti balkono, – sakydamas baigiamąją kalbą rėžė atsakovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.