Pristatė su trenksmu: kuo taps dar viena teritorija sostinės centre

Atgyja dar viena vieta sostinės centre: pristatytas verslo centras „Business Stadium West“ ir viso sostinės Rinktinės gatvėje kuriamo „Business Stadium“ kvartalo vizija. Šis kvartalas kuriamas buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje. 

Buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje numatyti dar du verslo centrai.<br> „Hanner“ vizual. 
Buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje numatyti dar du verslo centrai.<br> „Hanner“ vizual. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 12:11 PM, atnaujinta May 10, 2019, 9:17 AM

„Business Stadium West“  – pirmasis biurų pastatas būsimajame didžiausiame sostinėje daugiafunkciame kvartale. Kartu su viešbučiu „Courtyard by Marriott“ jis, anot projekto vystytojų, formuoja modernią Rinktinės gatvę. Ateityje Rinktinės gatvė, neabejojama, taps svarbia jungtimi. 

Šiuo metu šalia Šeimyniškių gatvės jau statomas antrasis biurų pastatas „Business Stadium North“. Kitoje teritorijos pusėje plėtojamas daugiabučių projektas „Centro rezidencija“.

Pirmojo biurų pastato projekto autorius – studijos „Arches“ partneris architektas dr. Edgaras Neniškis teigė, jog kartu su kolegomis suprojektavo miesto centrui tinkantį biurų pastatą, kuriame svarbūs socialumo ir praeities elementai. Projektuojant biurų pastatą, sumanymas buvo laikytis integralumo, susieti 8 aukštų biuro pastato architektūrinius sprendinius su aplinka, sykiu sukurti patogias sąlygas biuro darbuotojams. Kad būtų ne tik energiškai efektyvus, bet ir patogus. Pagrindinis sumanymas suprojektuoti pastatą atkreipti žmonių, einančių gatve, dėmesį, kad šie galėtų prieiti, pasislėpti nuo lietaus, kad pastatas būtų socialus. 

Fasadui originalumo suteikia trijų dimensijų įspūdį kurianti netradicinė ventiiavimo sistema. Kiekvienas langas yra įrėmintas iškiliomis konstrukcijomis, kuriose įmontuotos orlaidės. Pastatas yra toje vietoje, kurioje buvo pagrindinė buvusio stadiono tribūna, virš kurios kabojo didelė švieslentė. Fasadas su ryškiais įrėmintais langais yra tos švieslentės interpretacija. Taigi, buvusio stadiono ženklai turėjo nemažos įtakos pastato architektūriniams sprendimams. Suprojektuota amfiteatras lauke ir viduje, duoklė buvusiai stadiono struktūrai. 

Dar vienas svarbus elementas – didžiausias Vilniuje stiklinis atrijus, dalijantis pastatą į du korpusus. Atrijus ateityje turėtų tapti bendravimo ir susitikimų erdve. 

Projektą plėtojančios įmonės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis dalijosi ateities planais. Už promenados statomas antrasis biurų pastatas, kuris bus maždaug 16 tūkst. kv. m ploto. Užbaigtas viešbutis, sutvarkyta Rinktinės gatvė, į kurią investuota daugiau nei milijonas eurų. Pastatyti ir trys daugiabučiai namai, butai juose parduoti, netrukus bus pradėtas antrasis daugiabučių etapas. 

Vieno išskirtinio biurų pastato, kuris iškils sklypo viduje, už šiuo metu statomo „Business Stadium North“, architektūrinės idėjos tarptautinis konkursas bus skelbiamas netrukus. A. Avulio sumanymas – pastatyti tokį pastatą, kuris taptų Vilniaus ženklu. 

Po rinkimų atviras architektūrinis konkursas bus skelbiamas ir dar vienam biurų pastatui „Business Stadium North East“. Beje, architektūrinis konkursas skelbiamas kiekvienam teritorijoje kylančiam pastatui. Vieną pastatą suprojektavę architektai kituose etapuose dalyvauti nebegali. 

Centrinė dalis kvartalo numatyta viešajai erdvei, didelei aikštei, kuri atitiks buvusio stadiono dydį. Aikštę ir promenadą projektavo ta pati architektų studija „Martha Schawarz Partners“. 

Dar keli pastatai numatyti pietinėje sklypo dalyje. Viso numatyta pastatyti 100 tūkst. kv. m ploto biurų pastatų. Ši vieta, prognozuoja A. Avulis, gali tapti atsvara Konstitucijos prospektui. 

Dienos metu, anot A. Avulio, verslo kvartalai gyvi, pasibaigus darbo valandoms, ištuštėja, todėl šioje teritorijoje statomi ne tik biurų pastatai, bet ir gyvenamieji namai bei kuriamos viešosios erdvės. Pirmuosiuose aukštuose įkuriamos parduotuvės, kavinės. 

Biure dirbančius žmones pasitinka ne administratorė, o virtualusis asistentas, kalbantis ir suprantis lietuviškai. Jis informuoja apie pastate įsikūrusias įmones ir veikiančias parduotuves, taip pat leidžia paskambinti į konkretų biurą, atlieka telefonspynės funkciją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.