Bendrovei „Hanner“ kirtis: teismas įpareigojo ištaisyti broką viename daugiabučių

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ daugiabutyje sostinės Jeruzalės mikrorajone turi neatlygintinai ištaisyti broką, kurį gyventojai įvertino 106,8 tūkst. eurų. Taip nusprendė Vilniaus apygardos teismas, iš dalies tenkinęs butų savininkų ieškinį.

Butų savininkai pranešė „Hanner“ apie Kviečių g. 4 pastatyto namo defektus, tačiau ši juos taisyti atsisakė.<br>lrytas.lt koliažas
Butų savininkai pranešė „Hanner“ apie Kviečių g. 4 pastatyto namo defektus, tačiau ši juos taisyti atsisakė.<br>lrytas.lt koliažas
Gyventojai teisme laimėjo, broką daugiabutyje ištaisys statytojas.<br>M.Patašiaus / asociatyvioji nuotr.
Gyventojai teisme laimėjo, broką daugiabutyje ištaisys statytojas.<br>M.Patašiaus / asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 11:31 AM, atnaujinta Jun 17, 2019, 11:58 AM

„Teismas, išanalizavęs įrodymus ir paskirtos ekspertizės paaiškinimus, konstatuoja, jog jų pakanka išvadai, jog pastate ir butuose yra defektų. Plėtotoja nepaneigė parduotų daiktų netinkamos kokybės bei neįrodė, kad defektai galėjo atsirasti dėl netinkamo turto eksploatavimo. Teismas daro išvadą, kad yra pagrindas įpareigoti „Hanner“ neatlygintinai ištaisyti daugiabučio defektus ir jų atsiradimo priežastis“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas įpareigojo bendrovę sutvarkyti sutrūkinėjusias pastato sienas laiptinėse, vidaus pertvaras ir išorės sienas dalyje butų, užsandarinti tarpus tarp langų, dalyje butų sutvarkyti apdailą ir drėgmės bei pelėsio atsiradimo priežastis, sutvarkyti monolitinių konstrukcijų deformacines siūles fasade ir požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, čia taip pat sutvarkyti hidroizoliaciją.

Šį sprendimą dar galima skųsti per 30 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teisme daugiabučio gyventojai taip pat siekė, kad bendrovė būtų įpareigota sutvarkyti netinkamai įrengtą vandens nutekėjimą nuo balkonų.

Anot butų savininkų, jie pranešė plėtotojai apie 2006 metais Kviečių g. 4 pastatyto namo defektus, tačiau ši juos taisyti atsisakė. „Hanner“ teigimu, pastato problemas turėjo spręsti namo administratorius – bendrovė „Namų priežiūros centras“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.