Kariai kelsis į kone 4 mln. kainavusias naujas kareivines

Į nuolatinę savo dislokacijos vietą Pajūrio miestelyje (Šilalės r.) įsikėlė Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ brg. gen. M. Pečiulionio artilerijos bataliono kariai. Iki persikėlimo į naujuosius namus bataliono kariai buvo dislokuoti Oro gynybos batalione Radviliškyje. Liepos 1 d. batalionas rengia pirmąją karinę ceremoniją – Pajūrio miestelio centre batalionui bus įteikta kovinė vėliava. Pasveikinti karių atvyks krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas. Kariai į šventę kviečia ir miestelio bendruomenę, svečius.

Karinės infrastruktūros Pajūrio miestelyje įrengimas kainavo apie 3,9 mln. eurų.<br>L. Jokšaitės nuotr.
Karinės infrastruktūros Pajūrio miestelyje įrengimas kainavo apie 3,9 mln. eurų.<br>L. Jokšaitės nuotr.
Karinės infrastruktūros Pajūrio miestelyje įrengimas kainavo apie 3,9 mln. eurų.<br>L. Jokšaitės nuotr.
Karinės infrastruktūros Pajūrio miestelyje įrengimas kainavo apie 3,9 mln. eurų.<br>L. Jokšaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 2:18 PM, atnaujinta Jun 27, 2019, 2:20 PM

„Brg. gen. M. Pečiuliono artilerijos batalionas – visiškai naujas karinis vienetas Vakarų Lietuvos regione, kuriame iki šiol dar nėra buvę jokio karinio vieneto. Tai svarbus kariuomenės plėtros ir modernizacijos žingsnis, žymintis kokybę“, – sako krašto apsaugos ministras R. Karoblis.

Karinis vienetas Pajūryje pastatytas nuo nulio: jo infostruktūrai pritaikytas modernus ir patogus modulinis sprendimas, užtikrinantis visapusišką dalinio funkcionavimą. Tai yra modernus būdas greitai su sąlyginai mažomis sąnaudomis įskurti, vėliau modulius bus galima panaudoti kitiems kariuomenės poreikiams.

Apie 250 bataliono karių įsikūrė iš 300 modulių pastatytoje stovykloje, kur įrengtos kareivinės, štabas, administracinės, maitinimo, medicinos, laisvalaikio zonos, technikos parkas, kt. Iš Radviliškio į Pajūrį Artilerijos bataliono kariai persikėlė birželio pabaigoje.

„Mums labai džiugu, kad dabar mes tikrai galėsime vadinti Pajūrio miestelį nuolatine Artilerijos bataliono dislokacijos vieta. Esama infrastruktūra suteiks viską, ko reikia batalionui savo veiklai vykdyti. Karių nuotaikos pakilios – juk visada malonu įsikelti gyventi į naują būstą“, – sako brg. gen. M. Pečiulionio artilerijos bataliono vadas majoras Vadimas Jeriominas.

Veiklą pradėjęs batalionas suteiks užimtumo galimybių ir Pajūrio miestelio gyventojams. Jie turės galimybę kariniame dalinyje gauti dalį darbo vietų. Batalionui reikės virėjų, medicinos, aptarnaujančio personalo ir įvairių paslaugų.

Karinės infrastruktūros Pajūrio miestelyje įrengimas kainavo apie 3,9 mln. eurų. Į šią kainą įeina sklypo sutvarkymas (griovimo darbai), lauko inžinerinių tinklų, statinių projektavimas ir statyba, konteinerių įsigijimas bei techninė priežiūra. Šiais metais pradėti karinio dalinio tvoros su praleidžiamuoju punktu projektavimo ir statybos darbai. Šiuo darbus planuojama užbaigti iki rugsėjo pabaigos.

Karininis vienetas bus vystomas toliau, nes moduline infrastruktūra brg. gen. M. Pečiulionio artilerijos bataliono kariai naudosis laikinai. Planuojama per kelerius metus šio bataliono teritorijoje išvystyti nuolatinę karinę infrastruktūrą. Ji bus vystoma pasitelkiant privataus ir viešojo sektorių partnerystę. Krašto apsaugos ministerija jau yra paskelbusi privataus partnerio atranką šiam projektui vykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.