Tokių būsto kainų šis miestas vidurio Lietuvoje nematė jau dešimt metų

Butų pirkėjų apetitas Kėdainiuose šiais metais išties didelis – fiksuoti pardavimai yra didžiausi per pastarąjį dešimtmetį ir nedaug atsilieka nuo prieš krizę fiksuotų rekordinių aukštumų. Anot butų sandorių statistiką analizuojančio Registrų centro ekspertų, tokias tendencijas nemaža dalimi lemia bendras viso regiono ekonomikos augimas ir dėl rajono vystymosi auganti būsto paklausa.

Šiemet Kėdainių rajone iš viso pirkėjus jau surado beveik 320 butų.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Šiemet Kėdainių rajone iš viso pirkėjus jau surado beveik 320 butų.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.rinkosaikste.lt

Sep 5, 2019, 5:29 PM

„Kėdainių rajono savivaldybė yra viena iš nedaugelio Lietuvos regiono savivaldybių, kur šiemet fiksuojamas išaugęs parduotų butų skaičius. Auganti būsto paklausa ir didėjantis parduotų butų skaičius gali būti tiesiogiai siejamas su kylančiu žmonių pragyvenimo lygiu. Stebint ilgalaikes tendencijas matyti, kad šiemet fiksuoti parduotų butų kiekiai Kėdainiuose yra didžiausi per pastarąjį dešimtmetį“, – sako Registrų centro Duomenų atvėrimo skyriaus vadovas Paulius Rudzkis.

Šiemet Kėdainių rajone iš viso pirkėjus jau surado beveik 320 butų. Tai yra net 7,5 proc. daugiau nei praėjusių metų sausio–rugpjūčio mėnesiais. Didesnis parduotų butų kiekis minėtu laikotarpiu čia buvo fiksuotas tik 2007-aisiais, kai buvo įsigyti 368 butai.

Visoje šalyje per aštuonis šių metų mėnesius savininkus pakeitė 23,4 tūkst. butų – 5 proc. daugiau nei pernai sausį-rugpjūtį, kai fiksuoti 22,3 tūkst. butų pardavimai. Vien per rugpjūčio mėnesį Lietuvoje parduota 3,1 tūkst. butų – šis skaičius nedaug skyrėsi nuo pernai analogišką mėnesį ir šiemet liepą fiksuotų skaičių.

Šiais metais visoje šalyje taip pat buvo parduota 7,7 tūkst. individualių gyvenamųjų namų – dešimtadaliu daugiau nei pernai tuo pačiu metu (7 tūkst.), o vien tik rugpjūtį – 1 153 (pernai rugpjūtį – 1 051, šių metų liepą – 1 171).

Kėdainių rajone sudaryta sandorių dėl 130 gyvenamųjų namų pardavimo – tai net 16 proc. daugiau nei praėjusių metų tuo pačiu metu.

Iš viso Lietuvoje šiemet sudaryta pirkimo-pardavimo sandorių, kuriais perleista per 86 tūkst. įvairių NT objektų, arba 6 proc. daugiau nei praėjusių metų sausį-rugpjūtį (81 tūkst. NT objektų). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.