Atsakymo, kam pritaikyti Lukiškių kalėjimą, ieškos kūrybinėse dirbtuvėse

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdantis Turto bankas svarsto galimybę rengti nebeveikiančio Lukiškių kalėjimo teritorijos architektūros dirbtuves. BNS žiniomis, bankas informavo potencialius jų organizatorius apie planuojamą konkursą ir pakvietė juos teikti pastabas bei pasiūlymus.

Lukiškių kalėjimo pritaikymo galimybes svarstys architektūrinėse dirbtuvėse.<br>D.Umbraso nuotr.
Lukiškių kalėjimo pritaikymo galimybes svarstys architektūrinėse dirbtuvėse.<br>D.Umbraso nuotr.
Lukiškių kalėjimas<br>D.Umbraso nuotr.
Lukiškių kalėjimas<br>D.Umbraso nuotr.
Lukiškių kalėjimas<br>D.Umbraso nuotr.
Lukiškių kalėjimas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2019, 9:56 AM, atnaujinta Sep 14, 2019, 9:59 AM

Pasak Turto banko Komunikacijos vadovo Tomo Bagdono, dirbtuvių organizatoriaus atranką ketinama skelbti lapkritį.

„Lukiškių kalėjimo architektūrinės dirbtuvės yra viena iš idėjų, kaip būtų galima gauti pasiūlymų dėl šios teritorijos tinkamiausio įveiklinimo, tačiau vėlgi – tai tik viena iš svarstomų alternatyvų. Planuojama, kad konkurso sąlygos bus parengtos ir suderintos per spalį, o pats konkursas bus paskelbtas lapkritį“, – BNS sakė Turto banko atstovas.

Anot T. Bagdono, šiuo metu derinamos ir teritorijos galimybių studijos konkurso sąlygos.

Liepos pabaigoje Vyriausybė pavedė Turto bankui iki 2020 metų kovo išsiaiškinti, kam pritaikyti apie 2 hektarų ploto uždaryto Lukiškių kalėjimo teritoriją sostinės centre.

Iš Lukiškių kalėjimo paskutiniai suimtieji ir nuteistieji išvežti birželio pabaigoje. Iš viso nuo sausio pradžios iš čia iškelta beveik 600 asmenų.

Liepą politikai, verslininkai ir visuomenininkai svarstė, kad atlaisvintose patalpose galėtų atsirasti startuolių centras, kultūrinė erdvė, viešbutis ar būtų įkurtas turistinis objektas.

Politikai yra svarstę patalpas atiduoti Vilniaus savivaldybei ar Turto bankui, kad šis galėtų jas parduoti ar nuomoti privačiam verslui. Galimybes veikti šioje teritorijoje gali sunkinti tai, kad pastatų kompleksas yra įtrauktas į kultūros vertybių registrą.

Šalia komplekso yra nemažai valstybės institucijų – Aukščiausiasis Teismas, Finansų ir Užsienio reikalų ministerijos, Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.