Miestas pirks butų už beveik milijardą eurų, kad sumažintų nuomos kainas

Berlyno valdžia penktadienį, rugsėjo 27 dieną, saulaukė lavinos kritikos už tai, jog nutarė išpirkti 6 tūkst. privatizuotų butų už kone milijardą eurų, o tokio žingsnio priežastis – mažinti mieste nuomos kainas, rašo „Postimees“.

Berlyno valdžia nutarė išpirkti 6 tūkst. privatizuotų butų už kone milijardą eurų<br>A.Srėbalienės nuotr.
Berlyno valdžia nutarė išpirkti 6 tūkst. privatizuotų butų už kone milijardą eurų<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2019, 12:40 PM, atnaujinta Sep 30, 2019, 4:59 PM

Remiantis ketvirtadienį paskelbtu susitarimu, valstybinė įmonė „Gewobag“ supirks 6 tūkst. 1960–1990 metais pastatytų, o vėliau privatizuotų butų.

Toks planas savivaldybei kainuos 920 milijonų eurų, o tai yra dvigubai daugiau nei 405 milijonai eurų, už kuriuos 2004-aisiais miestas pardavė butus, pranešė Vokietijos žiniasklaida.

Berlyno meras Michaelas Mulleris teigė, kad taip norima stabilizuoti būsto nuomos kainas, kurios per pastaruosius dešimt metų padidėjo net kelis kartus.

„Gewobag“ valdybos narys Marcusas Terbovenas teigė, kad susitarimas su nekilnojamojo turto biuru „Ado Properties“ padidins valstybinių būstų skaičių iki maždaug 68 tūkst. butų ir aprūpins būstu daugiau nei 10 tūkst. Berlyno nuomininkų.

Partijos „AfD“ atstovai šį planą vadina pinigų švaistymu, o verslui palanki FDP partija kaltina įmonę „Gewobag“ ir Berlyno valdžią dalyvavimu nekilnojamojo turto spekuliacijose.

Prieš keletą mėnesių iš privačių savininkų Berlyno valdžia nupirko 670 butų Karlo Markso bulvare.

Nuolat kylančios nekilnojamojo turto kainos Berlyne yra didžiulė problema. Birželį buvo nuspręsta parengti įstatymo projektą, kuris įšaldytų būsto nuomos kainas ateinantiems penkeriems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.