Matininkai pažėrė priekaištų Nacionalinei žemės tarnybai: nerimaujama dėl klaidų

Žemės reformos procesams einant į pabaigą, Lietuvos geodezininkų ir matininkų sąjunga (LGMS) nerimauja dėl kadastrinių matavimų vykdymo šalyje kokybės.

Matininkai turi priekaištų NŽT dėl jų atliekamo darbo.<br>D.Umbraso nuotr.
Matininkai turi priekaištų NŽT dėl jų atliekamo darbo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2019, 10:41 AM, atnaujinta Nov 14, 2019, 10:42 AM

Kaip teigiama sąjungos pranešime, apie 30 proc. rengiamų žemės sklypų kadastrinių matavimų bylų po pirmo patikrinimo grąžinamos matininkams taisyti, tačiau nėra aišku, kiek tikrinant kadastrinių matavimų bylas priimama klaidingų išvadų, o matininkai dažniausiai sutinka su patikros „klaidomis“ ir paklūsta Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) dėl ilgo apskundimo proceso.

Matininkai teikia priekaištus NŽT dėl funkcijų vykdymo: nėra sukurtos bendros žemės sklypų archyvinių dokumentų sistemos, NŽT skyriai nespėja derinti dokumentų per teisės aktuose nurodytus terminus, o specialistų kvietimas į žemės sklypų ženklinimą perteklinis.

Taip pat LGMS nuogąstauja, kad dalinai iš biudžetinių lėšų finansuojamų valstybinių įmonių veikla iškraipo konkuravimą matavimų srityje laisvos rinkos sąlygomis, o šių įmonių veiklos priežiūra skiriasi nuo privačiojo sektoriaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.