R. Karbauskis: Seimo viešbutis nevertas net žvaigždutės, pavydėti jo gyventojams nėra ko

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad liberalės Aušrinės Armonaitės siūlymą atsisakyti vadinamojo Seimo viešbučio paslaugų vertina per nacionalinio saugumo prizmę.

Ramūnas Karbauskis mano, jog Seimo viešbutis būtinas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis mano, jog Seimo viešbutis būtinas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Karbauskis paaiškino, kodėl Seimo viešbutis būtinas.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis paaiškino, kodėl Seimo viešbutis būtinas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulina Levickytė (ELTA)

2019-12-09 15:56, atnaujinta 2019-12-09 16:47

Anot jo, Seimo viešbučio vieta yra strategiškai patogioje vietoje, todėl parlamentarai, kilus nacionalinei grėsmei, galėtų greitai susirinkti į Seimą ir priimti būtinus sprendimus.

Kartu R. Karbauskis užsimena, kad patogi objekto lokacija sprendžia ir kitą – parlamentarų vėlavimo į darbą – problemą. Politikas teigia manąs, kad Vilniuje susidarančios rytinės spūstys neleistų Seimo nariams į darbą atvykti tinkamu laiku.

„Aš neturiu šiuo klausimu griežtos nuomonės. Manau, jei nebūtų šio viešbučio, kiltų viena rimta problema – visi turėtų nuomotis kitas patalpas, o žinant, kokios spūstys Vilniuje... Mes turėtume situaciją, kuomet atstumai ir laikas, per kuriuos Seimo nariai pasiekia darbovietę, būtų labai skirtingi“, – samprotavo R. Karbauskis.

Kartu politikas pridūrė, kad parlamentarams suteikta viešbučio privilegija yra svarbi ir žvelgiant iš nacionalinio saugumo perspektyvos.

„Jeigu kalbėtume apie nacionalinį saugumą, labai gerai, kad Seimo narius gali surinkti labai greitai, per kelias minutes, ir dauguma jau gali priiminėti legalius sprendimus. Jeigu kada nors kiltų nacionalinio saugumo problemos, tai tokiu atveju, yra patogu. Kita vertus, tai yra ir tam tikra rizika, nes visi yra vienoje vietoje“, – „Eltai“ sakė R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis užsiminė, kad nereikėtų parlamentarams tenkančios galimybės gauti nemokamai viešbutį prie Seimo rūmų sieti su prabanga ar dideliu komfortu.

Jo teigimu, sąlygos, su kuriomis viešbutyje gyvenantiems Seimo nariams tenka taikstytis, yra prastos, nesiekiančios net vienos žvaigždutės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.