Sostinės NT rinką papildys dar 350 butų

Bendrovė „Eika“ pradeda vystyti antrąjį „Bajorų alėjų“ kvartalą Vilniuje, Salaspilio gatvėje. Kvartalas bus plėtojamas keturiais etapais, kurių metu bus pastatyta apie 350 butų; numatytų investicijų suma siekia 21 mln. eurų.

Kvartalas bus plėtojamas keturiais etapais, kurių metu bus pastatyta apie 350 butų; numatytų investicijų suma siekia 21 mln. eurų.<br>vizualizacija
Kvartalas bus plėtojamas keturiais etapais, kurių metu bus pastatyta apie 350 butų; numatytų investicijų suma siekia 21 mln. eurų.<br>vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-27 14:40

Pirmojo etapo statybų ir pardavimų pradžia numatoma 2020 m. balandžio mėnesį, o užbaigti visus keturis etapus planuojama iki 2025 m. vidurio. Kvartalo architektūrinės koncepcijos ašis – išsaugomas želdynas, į kurį organiškai integruojami pastatai. Architektai – „Unitectus“.

Pirmuoju etapu planuojama pastatyti du keturių aukštų daugiabučius gyvenamuosius namus, kuriuose suprojektuoti 56 butai (bendras plotas beveik 3400 kv. m); butai vieno–trijų kambarių, jų plotas svyruoja nuo 40 iki 62 kv. m. Pirmo aukšto butai suplanuoti su 16–25 kv. m dydžio terasomis, visi butai – su balkonais.

Tarp pastatų numatytos privačios želdynų zonos su vaikų žaidimo ir sporto aikštelėmis, ramaus poilsio vietomis vyresnio amžiaus ir neįgaliems žmonėms. Pastatai projektuojami A+ energinio naudingumo klasės.

Teritorijoje numatytos 64 antžeminės automobilių stovėjimo vietos bei 16 dviračių stovėjimo vietų. Projekte numatomos automobilių saugojimo vietos atitrauktos nuo pastatų, kuriama saugi, žalia ir rami zona sklypo gilumoje – skirta gyventojams, ne automobiliams. Aplink pastatus formuojamos apželdintos medžiais erdvės, kad tiek lauke, tiek pro langus gyventojai galėtų stebėti gamtą.

„Bajorų alėjų“ projektą iš viso sudaro trys kvartalai.

Pirmasis – jau baigtas statyti, parduota didžioji dalis butų, įsikūrę gyventojai. Pastatyti 153 butai trijų–keturių aukštų kotedžinio tipo ir daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose; investicijos viršijo 8 mln. eurų. Nuo 2024 metų planuojama pradėti ir trečiąjį projekto kvartalą, kuriame turėtų atsirasti dar apie 200 butų.

„Bajorų alėjų“ kvartalo koncepcija siejama su botanikos sodo idėja, siekiama, kad ji būtų išlaikome ne tik projekte, bet būtų toliau vystoma ir aplinkinėse teritorijose. Siekiama integruoti esamą landšaftą, išlaikyti ir išryškinti esamus gamtos elementus, medžius, darniai apjungti gamtą ir urbanistinius motyvus. Pirmojo kvartalo centre čiurlena upelis, vaikų žaidimų aikštelė integruota tarp beržų. Antrasis kvartalas suprojektuotas aplink egzistuojantį miškelį. Planuojama konceptą tęsti ir trečiajame kvartale.

„Kalbant apie jau įsikūrusių gyventojų portretą, matome, kad čia dukart dažniau nei kituose „Eika“ projektuose kuriasi jaunos poros arba šeimos, kurių amžius svyruoja tarp 30-39 m. Toks portretas atspindi, kad kvartalą vertina tie, kurie ieško ramaus „užutekio“ auginti šeimą“, – apie „Bajorų alėjų“ naujakurius kalba bendrovės plėtros direktorius Martynas Žibūda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.