Aukščiausias pasaulio dangoraižis nebekils – planus pakoregavo koronavirusas

Planuoto didžiausio pasaulyje dangoraižio garsiajame Dubajaus Creek uoste statybų darbai buvo sustabdyti dėl koronaviruso – pandemija lėmė NT rinkos lėtėjimą.

Planuoto didžiausio pasaulyje dangoraižio garsiajame Dubajaus Creek uoste statybų darbai buvo sustabdyti dėl koronaviruso.<br>Santiago Calatrava Architects &amp; Engineers / archdaily.com vizual.
Planuoto didžiausio pasaulyje dangoraižio garsiajame Dubajaus Creek uoste statybų darbai buvo sustabdyti dėl koronaviruso.<br>Santiago Calatrava Architects &amp; Engineers / archdaily.com vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2020, 11:08 PM

Architekto Santiago Calatravos Valls projekte baigtas bokštas pavaizduotas kaip minaretas, tvirtinamas prie žemės tvirtais lynais. Pradedant jo statybos darbus skaičiuota, kad jiems prireiks kone milijardo dolerių.

Didžiausia Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Emaar Properties“ sustabdė visų pagrindinių Dubajaus projektų, įskaitant ir „The Tower“ – už Burdž Chalifą aukštesnio dangoraižio, statybas, pranešė dailymail.co.uk.

Nors bendrovė nebuvo paskelbusi tikslaus dangoraižio aukščio, 2016 m. pasirodžiusiame projekto inicijavimo pranešime teigta, kad 2020 m., užbaigus statybas, tai bus aukščiausias dangoraižis pasaulyje. Baigtas dangoraižis išsiskirtų apžvalgos aikštelėmis, iš kurių 360 laipsnių kampu atsivertų vaizdas į miestą. Jis įsikūręs netoli Ras Al Khor nacionalinio laukinės gamtos draustinio.

Pastatas,teigiama, bus aukštesnis už 828 m siekiantį Burdž Chalifos dangoraižį, kuris nuo 2010 m. puikuojasi aukščiausio pasaulio pastato titulu. Visgi „Emaar Properties“ sustabdė grandiozinius projektus Dubajaus Creek uoste, kurie, kaip buvo skelbiama, turėjo tapti namais net 200 tūkst. žmonių.

Beje, dėl koronaviruso protrūkio Dubajus taip pat svarsto vieneriems metams atidėti pasaulinę „Expo“.

„Emaar“ atstovai pranešė ne tik sustabdę prabangaus gyvenamojo daugiabučio viename geriausių Dubajaus rajonų darbus, bet ir dėl viruso įtakos turizmui laikinai uždarę kelis viešbučius.

Sektoriaus suirutė paskatino Dubajaus valdžią suformuoti komitetą pasiūlos ir paklausos pusiausvyrai palaikyti, o dirbtinėje saloje, Džumeiros Palmėje, kadaise buvusioje vienoje prestižiškiausių vietų Dubajuje, pastatai parduodami su didžiulėmis nuolaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.