Gyvybiškai reikalingas Nidai pastatas ima pulsuoti: statybininkai grįžta prie pradėtų darbų

Prasideda naujas Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos etapas – Neringos savivaldybės administracija su rekonstrukcijos darbų rangovu pasirašė statybvietės perdavimo-priėmimo aktą.

Prasideda naujas Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos etapas.<br>Projektuotojų vizual.
Prasideda naujas Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos etapas.<br>Projektuotojų vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-25 16:03

Atsižvelgiant į viešojo pirkimo rezultatus, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbų sutartis šių metų pradžioje pasirašyta su ūkio subjektų grupe, kurią sudaro įmonės „Gilesta“ ir „Imstata“. Pagrindinis partneris – bendrovė „Gilesta“.

Pasirašytu aktu „Gilesta“ perduota rekonstruojamo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato statybvietės valdymo teisė.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ – viešajam interesui tarnaujantis objektas, kurio rekonstrukcijos su nekantrumu laukia tarptautinių seminarų, susitikimų ir festivalių organizatoriai. Rekonstravus pastatą, Neringos kurortas ir į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įrašyta Kuršių nerija pagaliau galės tenkinti ir konferencinio turizmo poreikius.

„Neringos savivaldybė nuolatos sulaukia daugybės kūrėjų, renginių organizatorių ir kurorto svečių užklausų apie tai, kada duris atvers rekonstruota „Agila“. Suprantame, kad šis objektas gyvybiškai reikalingas ne tik vietos bendruomenei ir tikime, kad kartu su įgyvendinta rekonstrukcija prasidės ir naujas kurortinio gyvenimo etapas“, – teigia Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Tęsiant rekonstrukcijos darbus 1969-aisiais statytą kino teatrą „Agila“ bus siekiama pritaikyti šiandienos poreikiams, įrengiant 500 vietų žiūrovų salę (vietoje 286), padidinant salės plotą nuo 360 kv. m iki 1020 kv. m.

Salė turės modernias transformavimo priemones, kurios leis ją panaudoti įvairiems renginiams ir iniciatyvoms – kinui, ekspozicijoms, kūrybinėms industrijoms, konferenciniam turizmui. Nidoje atsiras galimybė organizuoti didelius renginius su 3000 stovimų vietų. Neabejojama, kad rekonstruotas pastatas prisidės prie sezoniškumo mažinimo Neringoje.

Darbų atlikimo terminas – 18 mėnesių nuo statybvietės perdavimo rangovui.

Projekto vadovas – arch. S. Plungė. Projekto autoriai: arch. G. Čaikauskas, L. Naujokaitis, A. Grigūnienė, V. Venckūnienė, V. Raugala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.