Bažnyčios turtas tapo Valakampių gėda: arkivyskupija elgiasi keistai

Vilniaus arkivyskupija neįvykdė savivaldybės reikalavimų – neužtikrino, kad medinis pastatas Lizdeikos gatvėje Valakampiuose nekeltų pavojaus, todėl valdininkai ketina kalbėtis griežčiau.

Vilniaus arkivyskupija savivaldybei nepateikė jokios informacijos, kodėl taip apleistas pastatas Valakampiuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus arkivyskupija savivaldybei nepateikė jokios informacijos, kodėl taip apleistas pastatas Valakampiuose.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2020, 6:34 PM

Nedelsiant nesiėmė skubių priemonių, kad Lizdeikos gatvės 5-asis pastatas nekeltų pavojaus žmonių gyvybei ir sveikatai. Tai konstatavo savivaldybės Būsto administravimo skyriaus vedėja Eglė Šlajūtė.

Savivaldybė buvo įpareigojusi Vilniaus arkivyskupijos kuriją atlikti pastato remontą, rekonstrukciją ar griovimą teisės aktų numatyta tvarka, kad būtų išvengta tolesnių avarijos padarinių. Arkivyskupija turėjo savivaldybę informuoti, kokių priemonių ėmėsi.

Tačiau pastato savininkė nustatytu terminu nepateikė informacijos, kas padaryta siekiant, kad griuvena nekeltų pavojaus aplinkiniams.

Paklausta, kaip savivaldybė elgsis toliau, E.Šlajūtė aiškino, kad kvies pastato savininkus ir jiems bus surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Administracinių nusižengimų kodekso viename straipsnių nustatyta, kad už tokį nusižengimą statinio techniniam prižiūrėtojui taikoma nuo 300 iki 1500 eurų bauda.

E.Šlajūtė teigė, kad Vilniaus arkivyskupija iki dabar apskritai nepateikė jokios informacijos, neatsakė, neįvykdė savivaldybės raštu teiktų įpareigojimų.

Prestižiniame rajone, Valakampiuose, esantis Lizdeikos gatvės 5-asis namas Vilniaus arkivyskupijai atiteko 2012-aisiais, kai Vyriausybė atkūrė jos teises į šiuo metu valstybei priklausančius pastatus – Vilniaus apygardos administracinio teismo pastatą Žygimantų gatvėje ir banko „Snoras“ pastatą Polocko gatvėje.

Vietoj jų kurijai buvo perduotas nekilnojamasis turtas Lizdeikos, Maudyklos, Turniškių ir Burbiškių gatvėse.

Iš keturių objektų Vilniaus arkivyskupija tik šių metų pradžioje pardavė 4,9 hektaro sklypą Burbiškių gatvėje verslininko Nerijaus Numos valdomai nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „M.M.M. projektai“.

Šiame miškų apsuptame sklype bendrovė planuoja plėtoti mažaaukščių daugiabučių projektą – statyti butus su didelėmis terasomis ir erdviais privačiais kiemais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.