Sporto universitetas prarado pinigus bendrabučio rekonstrukcijai

Lietuvos sporto universitetui teismas leido tęsti bendrabučio rekonstrukciją, tačiau kol vyko teismai, projektas žlugo – jam skirti pinigai grąžinti į biudžetą, o pradėtas remontuoti bendrabutis tapo nebetinkamas gyventi.

Universiteto vadovė teigia, kad įstaiga iš esmės laimėjo ginčą, tačiau projektas nebegali būti įgyvendintas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Universiteto vadovė teigia, kad įstaiga iš esmės laimėjo ginčą, tačiau projektas nebegali būti įgyvendintas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Universiteto vadovė teigia, kad įstaiga iš esmės laimėjo ginčą, tačiau projektas nebegali būti įgyvendintas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Universiteto vadovė teigia, kad įstaiga iš esmės laimėjo ginčą, tačiau projektas nebegali būti įgyvendintas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2021, 9:48 AM

Lietuvos apeliacinis teismas sausio 22 dieną panaikino pernai lapkritį Kauno apygardos teismo pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones ir leido tęsti darbus.

Universiteto vadovė teigia, kad įstaiga iš esmės laimėjo ginčą, tačiau projektas nebegali būti įgyvendintas.

„Iškart po konkurso buvo pradėti rekonstrukcijos darbai, jie vyko kelias dienas, kol trečios vietos laimėtoja apskundė konkurso rezultatus ir teismas sustabdė darbus. Ką mes dabar turime – tai sugriautą bendrabutį – griovimo darbai buvo pradėti, visos komunikacinės sistemos – elektra, šildymas, vandentiekis – yra išgriautos, viskas sudarkyta ir palikta. O pinigus, kurie didžiąja dalimi buvo nepanaudoti, privalėjome grąžinti ministerijai iki 2020 metų pabaigos“, – naujienų agentūrai BNS sakė Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Reklaitienė.

Pasak jos, nors bylinėjimas teismuose dar nesibaigė, bendrabučio rekonstrukcija jau sužlugdyta ir neaišku nei kada, nei kaip galės būti vėl atnaujinta.

„Iš tos istorijos turime sugriautą bendrabutį, kuris prieš tai buvo naudojamas, o dabar nebegali būti naudojamas. Vien atkurti jo būklę iki rekonstrukcijos pradžios mums mažiausiai reikia 400 tūkst. eurų, o pinigų neturime. Ministerija taip pat neturi fondo, iš kurio galėtų skirti lėšų. Šiam momentui nelabai įsivaizduoju, ką mes darysime“, – sakė D.Reklaitienė.

Universitetas pernai vasarą iš Vyriausybės gavo finansavimą ir nusprendė suremontuoti kapitalinio remonto nemačiusį vieną iš dviejų bendrabučių Kaune, Perkūno alėjoje.

Beveik 1,13 mln. eurų buvo skirta iš COVID-19 krizės pasekmių likvidavimo fondo, pinigus universitetas turėjo panaudoti iki 2020 metų pabaigos. Iki teismų pradžios atlikta darbų už 142 tūkst. eurų, likę 986 tūkst. eurų grąžinti į biudžetą.

Bendrabučio rekonstrukcijos konkursą universitetas paskelbė pernai rugsėjį, laimėtoją išrinko spalio pabaigoje, o pagal sutartį darbai turėjo būti padaryti iki gruodžio pabaigos.

Konkurso rezultatus teismui apskundė trečioje vietoje buvusi statybų bendrovė „Brosta“. Jo laimėtoja buvo pripažinta įmonė „Daistatus“.

Kauno apygardos teismas sausio viduryje atmetė „Brostos“ reikalavimus, tačiau įpareigojo Lietuvos sporto universitetą sumokėti 10 tūkst. eurų baudą.

Keturių aukštų bendrabutyje gyveno 272 studentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.