Šio žmogaus užmojai nesiliauja stebinti: kompiuterinio žaidimo gyvenimą kels į realų miestelį

Įmonių „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas pranešė apie nedidelio miestelio Boka Čika (Teksasas), šalia kurio yra „SpaceX“ bandymų poligonas, pervadinimą į Starbase („Žvaigždžių bazė“). „Starbase“ – kompiuterinis žaidimas.

Įmonių „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas pranešė apie nedidelio miestelio Boka Čika (Teksasas), šalia kurio yra „SpaceX“ bandymų poligonas, pervadinimą į Starbase. Šia žinia E. Muskas pasidalijo tviteryje.<br>Reuters / scanpix nuotr.
Įmonių „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas pranešė apie nedidelio miestelio Boka Čika (Teksasas), šalia kurio yra „SpaceX“ bandymų poligonas, pervadinimą į Starbase. Šia žinia E. Muskas pasidalijo tviteryje.<br>Reuters / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-04 11:41, atnaujinta 2021-03-04 11:53

Šia žinia E. Muskas pasidalijo tviteryje.

„Iš ten į Marsą, o paskui į žvaigždes“, kitame įraše pridūrė E.Muskas. Jo žodžiais, miestelyje gerai elgsis su šunimis, o jiems vadovaus „The Doge“, rašoma newsru.com.

Šiuo atveju kalbama apie savotišką žodžių žaismą, nes žodis „doge“ reiškia „dožas“ (it. doge) – iki gyvos galvos aristokratų renkamas Venecijos, Genujos ar Senarikos respublikos valdovas. Taip pat nurodoma kriptovaliuta „Dogecoin“, apie kurią E.Muskas dažnai rašo savo mikrobloge. Šios valiutos logotipas yra šuo.

Kaip „Bloomberg“ teigė Kamerono apygardos, kurioje yra Boka Čika, teisėjas Eddie Trevino, vietos valdžios institucijos neseniai gavo pranešimą apie galimą pavadinimo pasikeitimą ir miestelio plėtrą.

Kartu jis pridūrė, kad tai daroma ne vien tviteryje, o „SpaceX“ teks atlikti tam tikrą procedūrą.

Matyt, E.Musko pranešimas susijęs su jo ketinimu pagaliau apsigyventi Teksase. Anksčiau jis persikėlė į šią valstiją iš Kalifornijos, o „Tesla“ dabar Teksase stato naują gamyklą. Boka Čikoje „SpaceX“ surenka ir išbando raketos „Starship“ prototipus.

„Bloomberg“ pažymi, kad Boka Čikos miestelio plėtra gali pagerinti vietos infrastruktūrą.

Kol kas Boka Čikoje nėra centralizuotos vandens tiekimo sistemos – vanduo prie kiekvieno namo esančių rezervuarų tiekiamas sunkvežimiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.