Šiame mieste šiaurės Lietuvoje butai parduodami vos per kelias dienas, tik įperka nebe visi

Nuotaikos Šiaulių nekilnojamojo turto rinkoje – įkaitusios. Pasak „Inreal“ Šiaulių NT brokerės Almos Šiošytės, nebeliko tokių, kurie laukia kainų kritimo, kaip buvo prieš pusmetį. Dabar žmonės bijo parduoti savo būstus, tol, kol nesusirado kito, nes kainos kyla taip sparčiai, jog pardavus turimą galima nebespėti nusipirkti naują už suplanuotą sumą.

Kotedžų statybos Lieporiuose (Šiauliai).<br>„Inreal“ nuotr.
Kotedžų statybos Lieporiuose (Šiauliai).<br>„Inreal“ nuotr.
Kotedžų statybos Lieporiuose (Šiauliai).<br>„Inreal“ nuotr.
Kotedžų statybos Lieporiuose (Šiauliai).<br>„Inreal“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-05-14 08:22

„Būstai parduodami labai greitai. Negaliu pasakyti, kad nėra pasiūlos, nes sandorių vyksta tikrai daug, tiesiog kai tokia didelė paklausa, ir tik įdėjus skelbimą butas nuperkamas per kelias dienas, tai susidaro įspūdis, kad nieko nepasiūlome“, – pasakoja A. Šiošytė.

Paklausiausi – butai

Per metus būstų kainos ūgtelėjo apie 20–30 proc. Paklausiausi Šiaulių butų segmente išlieka suremontuoti būstai su buitine technika. Vieno kambario butas, priklausomai nuo miesto rajono, pastato amžiaus ir būklės, šiuo metu kainuoja maždaug 26 000–40 000 eurų, 2 kambarių – 35 000–60 000 eurų, 3 kambarių 45 000–80 000 eurų. Senos statybos individualių namų kainos svyruoja tarp 70 000–13 000 eurų.

Naujo būsto plėtra Šiauliuose – į pakraščius

Pasiūlos trūkumą galėtų užpildyti nauji daugiabučių projektai, tačiau jų Šiauliuose – labai reta. Tiesa, statoma nemažai kotedžų bei individualių namų. Jie dygsta tiek įvairiuose miesto rajonuose (Medelyno, Šimšės, Lieporių, Gytarių), tiek Šiaulių priemiesčiuose (Aukštelkės k., Dainų k., Gegužių k., Vijolių k.).

Populiarūs namai iki 80 kv. m sodų teritorijose, nes tokiu atveju nėra reikalingas projektas. Tokių būstų kainos su daline apdaila siekia 1000–1300 eurų už kv. m.

Didžiausia paklausa naujo būsto segmente pasižymi individualūs namai, ypač jeigu jie yra geroje vietoje su išvystyta infrastruktūra ir komunikacijomis. Yra ir sklypų būsto statybai paklausa, tačiau rasti tinkamą, geroje vietoje su komunikacijomis nėra lengva.

Nuomos sektoriuje gali formuotis pasiūlos perteklius

Kitaip nei pardavimuose, Šiaulių gyvenamojo sektoriaus nuomos srityje didelių pokyčių neįvyko. Vieno kambario butą galima išsinuomoti už 150–300 eurų, 2 kambarių – už 180– 500 eurų.

Paklausiausi nuomai – 1–2 kambarių butai. Ateityje, tikėtina, gali susiformuoti pasiūlos perteklius, nes tikrai daug žmonių Šiauliuose perka būstus kaip investiciją ir ateityje žada juos nuomoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.