Vėluoja jau trejus metus: nors pastatas stovi, jame – nė gyvos dvasios

Naujieji teismo rūmai Ukmergėje duris turėjo atverti dar 2018-ųjų sausio mėnesį. Nors dailus pastatas jau senokai stovi, jame iki šiol – nė gyvos dvasios.

Įkurtuvės naujuose Ukmergės teismo rūmuose vėluoja dėl statybininkų kaltės.
Įkurtuvės naujuose Ukmergės teismo rūmuose vėluoja dėl statybininkų kaltės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 9:52 AM

Ukmergės teismo darbuotojai, prieš 9 metus iškeldinti iš senųjų patalpų dėl jų sienose rasto gyvsidabrio, iki šiol glaudžiasi laikinose rajono policijos komisariato patalpose.

Darbai įstrigo 2020-aisiais, nes buvęs rangovas, su kuriuo Nacionalinė teismų administracija nutraukė sutartį, neįvykdė sutartinių įsipareigojimų. Tą kartą siekta, kad rangovas sutvarkytų statybvietę.

Tada teigta, kad statybos ir patalpų įrengimas iki 2020-ųjų pabaigos bus užbaigti, tačiau pastatas ir šiandien stovi tuščias, rašo ukzinios.lt.

Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja Rūta Andriuškaitė sakė, kad šių metų sausio mėnesį Nacionalinė teismų administracija sudarė naują rangos sutartį.

„Statybos užbaigimo aktą planuojama gauti iki šių metų vidurio ir tuomet prasidės teismo darbuotojų perkėlimas“, – teigė R.Andriuškaitė.

Sutartį dėl Ukmergės teismo rūmų pastato su Kaune registruota bendrove „Statybos ir restauravimo darbai“ 2017 metais pasirašė Nacionalinė teismų administracija. Pagal ją statybos darbai turėjo būti baigti 2018-ųjų sausį.

Bet darbai beviltiškai įstrigo. Praėjusių metų pradžioje Nacionalinė teismų administracija informavo, kad Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų darbuotojai į pastatą galės persikelti 2020 metų antrąjį pusmetį.

Tuomet jau ne pirmą kartą aiškinta: „Naujame pastate yra likę tik baigiamieji statybos darbai.“ Bendra projekto vertė – 2 milijonai 483 tūkst. eurų.

Statyti naują pastatą buvo nutarta, nes Kęstučio aikštėje, kur anksčiau glaudėsi tuometis Ukmergės apylinkės teismas, sąlygos neatitiko keliamų reikalavimų.

2012 metais teismo patalpose buvo rasta gyvsidabrio, dėl to darbuotojai buvo iškelti į policijos komisariato patalpas Vytauto gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.