Sparčiai populiarėjančiame Vilniaus rajone „Hanner“ į naują daugiabutį investuos 8 mln. eurų

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ Vilniuje, sparčiai besikeičiančiame Šnipiškių rajone, šiemet planuoja pradėti daugiabučio projektą, į kurį planuoja investuoti apie 7–8 mln. eurų.

Naujo daugiabučio būstai bus orientuoti į jaunus žmones, kurie nori gyventi ir dirbti centrinėje miesto dalyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujo daugiabučio būstai bus orientuoti į jaunus žmones, kurie nori gyventi ir dirbti centrinėje miesto dalyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 12:18 PM

„Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis sako, kad projektas bus statomas šalia pagrindinio miesto verslo rajono, kur Konstitucijos prospekte ir aplink jį įsikūrę verslo centrai „3 burės“, „Europa“, „Luminor“, „Swedbank“, kiti nauji verslo pastatai.

„Tas mūsų projektas yra gal 100 metrų nuo vadinamojo CBD (Central business district – pagrindinės miesto verslo ir komercijos dalies – BNS), todėl šie būstai daugiausia orientuoti į jaunus žmones, kurie nori gyventi ir dirbti centrinėje miesto dalyje, taip išspręsdami važinėjimo į darbą problemas ir sutaupydami daug laiko“, – BNS sakė A. Avulis.

Pasak jo, nors statybinių žaliavų krizė dar nepraėjo ir labai sunku apskaičiuoti galutines investicijas, šis projektas bendrovei turėtų kainuoti apie 7-8 mln. eurų.

Anot A. Avulio, Šnipiškių daugiabučio projektą planuojama įgyvendinti per metus: „Jeigu pradėtume šiemet, pabaigtume kitų metų pabaigoje.“

Įmonės „Skanseno namai“ užsakymu bendrovės „Užupio architektai“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog sklypuose Veprių g. 4, 6, 8 ketinama statyti 7,5 tūkst. kv. metrų bendro ploto 5-6 aukštų 106 butų daugiabutį, kuriame ketinama įrengti 18 vieno kambario ir 88 dviejų-trijų kambarių butus. Be to, čia ketinama įrengti 432 kv. metrų komercinių patalpų.

Po pastatais numatoma įrengti 85 vietų automobilių aikštelę ir 21 vietą dviračiams, vaikų žaidimų ir sporto aikšteles bei ir poilsio zoną.

Pasak A. Avulio, butų kainos prasidės nuo 2,5 tūkst. eurų už kv. metrą, tačiau jos gali koreguotis.

Šiuo metu sklype stovi trys gyvenamieji namai ir keletas pagalbinių pastatų. Du iš jų bus nugriauti, o vienas rekonstruojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.