Trakai ketina visus nustebinti dar viena atrakcija – tam skirs nemažą pinigų sumą

Trakuose remontuojamas ne tik ilgą laiką neprižiūrėtas fontanas prie Trakų santuokos rūmų, bet ir atsirado užmojis Totoriškių ežere maždaug 50–100 metrų atstumu nuo kranto įrengti plaukiojantį fontaną.

Trakuose norima įrengti plaukiojantį fontaną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trakuose norima įrengti plaukiojantį fontaną.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2021, 12:03 PM

Konkreti naujo įrenginio vieta turėtų matytis nuo Vytauto ir Aukštadvario gatvių sankirtos prie Trakų autobusų stoties.

Bendra projekto vertė – daugiau kaip 53 tūkst. eurų, o visi darbai turės būti atlikti ne vėliau kaip iki šių metų liepos 20 d., rašo galve.lt.

Fontano pagrindą sudarys plastiko pontono plūduras, ant kurio bus montuojama konstrukcija vandens paviršiuje su nerūdijančiojo plieno purkštukais, sujungtais su siurbliais. Pontone ketinama paruošti ne mažiau kaip devynis vienetus lizdų šviestuvams.

Fontano aukštis turėtų būti ne mažesnis kaip 22 metrai, o srovės sklaida – 30 metrų. Teigiama, kad plaukiojančiuoju fontanu siekiama papuošti miesto ir jo prieigų aplinką, kartu prisotinant deguonimi vandenį, ir taip mažinti ežero dumblėjimo procesus.

Tačiau ar geri ketinimai nepavirs eiliniu šnipštu, kaip pradžioje buvo su neveikiančiais brangiais Trakų tualetais ar visiškai nenusisekusiu pėsčiųjų takų projektu palei tą patį Totoriškių ežerą, parodys tik laikas.

Tiesa, anot žinovų, šalia Trakų autobusų stoties įrengtas oranžinės spalvos gaublys „Trakų kultūros sostinės 2020“ proga turėjo suktis aplink savo ašį, bet faktiškai tai nevyksta. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.