Parduodu butą, sau ieškau geresnio – brokeris pataria, kaip šį kartą nesuklysti

Remiantis NT brokerių patirtimi, 7 klientai iš 10 perka arba parduoda būstą su intencija persikraustyti į didesnę erdvę bei siekdami padidinti gyvenamąjį plotą. Vis dėlto, ką reikėtų daryti pirmiau: ar surasti tinkamą objektą ir tik tada pradėti būsto pardavimo procesą, ar pirmiau parduoti turimą NT ir tik tada dairytis naujos gyvenamosios vietos? NT ekspertas, TikiuTavimi.lt įkūrėjas Tomas Rusakas turi atsakymą.

Remiantis NT brokerių patirtimi, 7 klientai iš 10 perka arba parduoda būstą su intencija persikraustyti į didesnę erdvę bei siekdami padidinti gyvenamąjį plotą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Remiantis NT brokerių patirtimi, 7 klientai iš 10 perka arba parduoda būstą su intencija persikraustyti į didesnę erdvę bei siekdami padidinti gyvenamąjį plotą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2021, 8:53 AM

Viskas prasideda nuo žinojimo, kokį būstą norite- ir galite – įsigyti

Pasak T. Rusako, neretai pirkėjai, kurie ieško naujo būsto, pardavę turimą NT, į paieškas kimba paskubomis, tad susiduria su situacija, kai gali rinktis tik iš rinkoje tuo metu esamų pasiūlymų, kurie ne visada atitinka jų reikalavimus ir lūkesčius. Kaip to išvengti?

„Labai svarbu šį procesą pradėti nuo nuoširdaus atsakymo sau, kokio būsto norite ir kokias lėšas galite skirti jo įsigyjimui. Įsivertinkite, ar Jums bus reikalinga būsto paskola – jei atsakymas teigiamas, prieš pradedant bet kurį – pirkimo ar pardavimo – veiksmą, pasikonsultuokite su banko atstovais dėl paskolos suteikimo galimybių.

Tai ypač aktualu tiems, kurie jau turi paskolą pirmo būsto įsigyjimui, nes bankas gali įvertinti Jūsų mokumą bei pasiūlyti kitokias sąlygas, nei pasiūlė pirmą kartą imant paskolą,“ pataria NT ekspertas.

Nepraktikuokite „Viskas arba Nieko“

Pasak T.Rusako, savo klientams jis visada pataria pradėti nuo turimo NT pardavimo. „Vargu, ar daug pardavėjų lauks pirkėjo, kuris pirmiausia rezervuos būstą, o tada pradės savo būsto pardavimo procesą – žinoma, tokių variant pasitaiko, tačiau dažniausiai tokie pardavimai vyksta greitai, o būstą parduodantis būsimas pirkėjas praranda galimybę parduoti geresnėmis sąlygomis,“ teigia Tomas.

Be to, pasak brokerio, atsiranda rizika, kad, nespėjus parduoti būsto, rezervacija bus atšaukta, o pirkėjas neteks ne tik norimo objekto, bet ir sumokėto užstato.

„Aš patariu nepraktikuoti „viskas arba nieko“ požiūrio ir nebijoti, susiklosčius situacijai, paieškoti ir laikinos gyvenamos vietos tol, kol ieškote naujo būsto. Idealu, jei galite pirmiausia parduoti savo būstą už konkurencingą kainą, susiderinti racionalų terminą, per kurį turėsite išsikraustyti, ir, jei tuo metu dar neradote savo svajonių būsto, skirti laiko jo paieškoms.

Be to, pradėjus pardavimo procesą, jūs galite pamatyti procesą iš pardavėjo perspektyvos – o tai palengvins paiešką ir pirkimo procesą“, pataria NT ekspertas.

Pasak eksperto, tokioje situacijoje padeda supratimas, kad kitas Jūsų pirkinys neturi būti skubotas – praktikuojant tokį požiūrį, net ir jei tenka kurį laiką gyventi laikiname būste, būsite tikri, kad turite ir finansines galimybes naujo būsto įsigyjimui, ir galėsite neskubiai, skirdami pakankamai dėmesio, atrasti tą naują objektą, kurį su malonumu vadinsite savo naujais namais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.