Meistrauti patiems – ir malonumas, ir būdas sutaupyti

Užsukus į didžiąsias apdailos medžiagų parduotuves tampa aišku, jog vyrai vis dar mėgsta meistrauti. Vieni ieško medžio plokščių baldams gaminti, kiti veidrodžiui tinkamo stiklo, treti nekasdienių medžiagų interjerui dekoruoti. Vieniems tai yra tiesiog malonus pomėgis, leidžiantis susimeistrauti savo svajonių daiktą, kitiems – būdas sutaupyti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-10 11:41, atnaujinta 2018-02-16 12:24

Pasigaminti norimą daiktą iš medienos plokščių ar stiklo šiandien labai paprasta. „Senukuose“ didelis apdailos medžiagų ir jų priedų pasirinkimas, čia pat prekybos centruose teikiamos pjaustymo ir laminavimo paslaugos leidžia norimą gaminį susimeistrauti vos per kelias dienas ar net valandas.

Pačių pasigaminti baldai - pigesni

Laminuotos medienos drožlių plokštės – vienos iš populiariausių medžiagų baldams gaminti. Pjaustykloje didelius plokščių lakštus galima nesunkiai supjaustyti, o kraštus laminuoti plastiko (ABS) arba popieriaus (melamino) apdailos juostomis. Tiesa, nepatartina nupjautų briaunų laminuoti patiems namuose, nes juostos gali negražiai susiraukšlėti.

Korpusinių baldų nugarėlėms ir lygių paviršių gaminiams meistrauti puikiai tiks didelio tankio medienos plaušų plokštės. Standartinio tankio plokštės tinkamiausios spintų vidinėms sienelėms, stalčių, lovų ar sofų dugnams, minkštų baldų konstrukciniams elementams. Naudojant šias plokštes, galima nesunkiai patiems pasigaminti ir paveikslo karkasą, ir įrankių dėžę.

Praktiškų „Senukų“ pjaustyklos meistrų pastebėjimu, šlifuotos medienos drožlių plokštės puikiai tinka grindims bei sienoms įrengti.

„Dėl nesudėtingo pjovimo šias plokštes galima pritaikyti ir kitiems statybos darbams ar norimam gaminiui meistrauti. Tuo tarpu norintieji sudėtingesnių formų ar raštų turėtų rinktis lengvai pjaustomas vidutinio tankio plaušų plokštes“, – pataria „Senukų“ pjaustyklos meistrai.

Pakeisti seną stalviršį nauju – bene paprasčiausias ir pigiausias būdas atnaujinti senus virtuvės baldus, mat tinkamai išpjautą stalviršį sumontuoti gali net ir nepatyręs meistras.

Medienos drožlių stalviršiai yra kone dvigubai storesni už paprastą laminuotos medienos drožlių plokštę, o paviršius atsparus drėgmei, karščiui ir cheminiam poveikiui. Dėl šių savybių stalviršių plokštės naudojamos ne tik virtuvės bet ir kitiems dažnai naudojamiems baldams.

Interjero detalės iš stiklo

Sudužus veidrodžiui ar durų stiklui, neverta pirkti naujų nei veidrodžių, nei durų. Preciziškai išpjauti galima ne tik medienos plokštes, bet ir įvairių rūšių stiklą, veidrodžius. Pjaunant stiklą galima išgauti ne tik tradicines kampuotas formas, bet ir vingiuotas figūras.

Organinis stiklas, pasižymintis atsparumu vandeniui, cheminiam poveikiui, ultravioletiniams spinduliams ir pjovimui, yra tinkamiausias įmantrioms formoms išpjauti. Dailiai išpjautas stiklas sumanių meistrų namuose neretai virsta stilinga interjero detale arba panaudojamas praktiniais sumetimais, pavyzdžiui, sienai prie viryklės uždengti.

Kitaip nei organinis, skaidrus stiklas tinkamesnis namo fasado ir interjero dekorui. Matinis stiklas dažniausiai naudojamas sekcijų, indaujų durelėms, pertvaroms, lentynėlėms gaminti. Pro jį prasiskverbia šiek tiek šviesos, tačiau ne tiek, kad stiklas persišviestų ir atvertų spintelės turinį.

„Senukų“ pjaustyklos meistrai pastebi, kad tonuotą ar raštuotą stiklą dėl menkai praleidžiamos šviesos meistrauti mėgstantys žmonės dažniau naudoja durims, vitrinoms stiklinti bei dekoratyvinėms interjero detalėms gaminti.

Veidrodis – tai paprasčiausias poliruotas stiklas, padengtas sidabrine danga. Nepaisant to net ir geriausiems meistrams savarankiškai vargu ar pavyks pasigaminti gerą veidrodį, tačiau sudužusį pakeisti nauju – tikrai nesudėtinga. Prekybos centre galima įsigyti veidrodinio stiklo lakštą, o pjaustykloje per kelias minutes išpjauti norimos formos veidrodį.

Senukai“ teikia paslaugą

„Senukų“ pjaustykloje dirbantys pjovėjai ir laminuotojai gali supjaustyti įvairių tipų baldines bei statybines plokštes, stalviršius, palanges, organinį, raštuotą bei paprastą stiklą. Čia taip pat teikiamos plokščių briaunų laminavimo, skylių lankstuose, kriauklėse ir montuojamojoje buitinėje technikoje gręžimo paslaugos.

Pjovimo ir laminavimo paslaugas galima užsisakyti bet kurioje „Senukų“ parduotuvėje arba tiesiogiai pjaustyklose P. Lukšio g. 34, Vilniuje, bei Jonavos g. 62 D, Kaune. Telefonai pasiteirauti: (8 5) 249 2306 ir (8 37) 212 131.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.