Mažesnio ploto būsto neįmanoma sukurti: 4,6 kvadratiniai metrai

Jeigu vertinate komfortą ir erdvę, tai šie namai tikriausiai ne jums. JAV ir Didžiosios Britanijos dizainerių komanda sukūrė mini namukus, kurie už prieinamą kainą taps bilietu į nuosavą būstą daugeliui jaunų žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

technologijos.lt

Apr 24, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:13 PM

3D spausdintuvu kuriami namai tarnaus kaip alternatyva, skirta jaunuoliams, besistengiantiems pradėti savarankišką gyvenimą, tačiau vis dar neišgalintiems įsigyti nekilnojamo turto.

Su tuo susidūrę Hudersfildo universiteto „3M ateities laboratorijos“ studentai, vadovaujami architektūros profesoriaus Petero Ebnero sukonstravo vos 4,6 kv. metrus užimančias modernias gyvenamas patalpas.

Jų mobilumas ir mažas dydis reiškia, kad kupolo formos namukai gali būti pastatyti įvairiose pasaulio vietose, teoriškai net ten, kur įprasti statiniai negalėtų būti patalpinti.

Šis mini būstas yra net dviejų aukštų.

Antrasis tarnauja kaip lova. Čia galima žiūrėti filmus, kadangi patalpoje yra įmontuotas projektorius. Iš uždarytos namo struktūros išeinama per dureles, įrengtas sienoje, o saulės šviesa į vidų patenka pro mažą langelį.

Pirmajame aukšte yra kilnojama virtuvės įranga su kriaukle, kuri prireikus gali transformuotis į dušą. Čia taip pat galima rasti išlankstomą tualetą. Visa ši erdvė, išplėsta maksimaliai, sudaro sąlygas patogiai jaustis ir gyventi dviems žmonėms.

Visos namo konstrukcijos dalys būtų atspausdintos 3D įrenginiu, įskaitant elektros, šildymo, vandens, kanalizacijos ir šilumos izoliaciją.

Kūrėjai pabrėžia, jog šie statiniai kol kas į rinką nepateks ir tarnaus tik kaip mažiausios tinkamos gyventi erdvės pavyzdys.

Tačiau sklinda atgarsiai, kad viena Kinijos kompanija labai susidomėjo „3M ateities laboratorijos“ kūriniu ir sieks pradėti jų pramoninę gamybą.

Dar daugiau apie mažus būstus skaitykite mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.