Apsileidusių šiauliečių kiemus užplūs metaliniai tarakonai

Savo namų bei darbovietės aplinką puoselėjantys šiauliečiai sulaukė ne tik pagarbos, bet ir vertingų dovanų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 7, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 6:33 AM

Per baigiamąjį akcijos „Už žydintį ir švarų Saulės miestą“ renginį buvo išdalinta prizų už daugiau nei penkis tūkstančius litų.

Nuo 2008-ųjų Šiauliuose rengiamoje akcijoje „Už žydintį ir švarų Saulės miestą“ kasmet dalyvauja vis daugiau miestiečių. Šiemet norinčiųjų pasirodyti, kaip tvarko savo aplinką, buvo per pusantro šimto.

Akcijos komisija, kurią sudarė daugiabučių namų asociacijos, Šiaulių turizmo informacijos centro ir savivaldybės administracijos atstovai išrinko nominantus daugiabučių namų, organizacijų ir privačių valdų kategorijose.

Daugiabučių namų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Klevų 13, antroji – Mechanikų 15, o trečioji - Vilniaus 224 namų bendrijoms.

Privačiose valdose gražiausiai aplinką tvarkė Piktmiškio gatvės 6 namo šeimininkas. Antroji vieta atiteko Ganyklų gatvės 83 namo valdai, o trečioji - V.Bielskio gatvės 87 namo šeimininkei.

Įmonių kategorijoje nugalėjo Romuvos progimnazija, antroji vieta atiteko įmonei „Šiaulių energija“, o trečioji – lopšeliui-darželiui „Žibutė“.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti dovanomis, kurios padės puoselėti ir prižiūrėti aplinką bei ją papuošti: vejapjovėmis, žoliapjovėmis, elektrinėmis gyvatvorių žirklėmis, suoliukais, dideliais vazonais, medeliais, dekoratyviniais augalais.

Vertingų dovanų gavo ne tik nugalėtojai ir prizininkai – akcijos dalyviams buvo įteikti ir 37 paskatinamieji prizai.

Šiemet konkursui paraiškas pateikusių asmenų tvarkomą teritoriją komisija apžiūrinėjo visą vasarą.

Akcijos „Už žydintį ir švarų Saulės miestą“ rengėjai kitąmet planuoja ne tik pagirti puikiai besitvarkančius, bet ir paskatinti tai daryti aplinkos neprižiūrinčius šiauliečius.

Apleistų valdų savininkams bus dalijami specialūs „prizai“ – metaliniai tarakonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.