Nėra tokių dėmių, kurių būtų neįmanoma pašalinti iš drabužių

Nėra nė vienos dėmės, kurios būtų neįmanoma pašalinti iš drabužių. Išbandykite.

Patyrusios šeimininkės tvirtina, jog nėra nė vienos dėmės, kurios būtų neįmanoma pašalinti iš drabužių.<br>123 rf nuotr.
Patyrusios šeimininkės tvirtina, jog nėra nė vienos dėmės, kurios būtų neįmanoma pašalinti iš drabužių.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-09 15:21, atnaujinta 2018-01-16 13:05

Žolės dėmės

Šviežias žolės dėmes patrinkite odekolonu. Jei dėmė įsisenėjusi, tuomet ją pavyks išnaikinti tokiu mišiniu: 30 ml odekolono ir 10 ml amonio chlorido.

Prakaito dėmės

Jei jo dėmių liko ant medvilninių drabužių, pasinaudokite vyno actu. Jei – ant šilko, tuomet patrinkite skiestu spiritu (į stiklinę vandens įpilkite 1 valgomąjį šaukštą acto ar spirito).

Plaukų dažų dėmės

Dėmės, kurias palieka plaukų dažai, šalinamos taip: vandenilio peroksidą sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu amoniako, tada minkšto audinio skiaute ar kempine patrinkite dėmę.

Riebalų dėmės ant kilimų

Benziną su skalbimo milteliais maišykite tol, kol viskas virs koše. Tada ja kruopščiai įtrinkite dėmę ir palikite maždaug 7 valandoms. Vėliau dėmę nuplaukite karštu vandeniu. Jei dėmė  seniai „puošia" kilimą, procedūrą pakartokite.

Guašo dėmės

Į šaltą vandenį, kuriame ištirpinsite skalbimo miltelius, kelioms valandoms pamerkite dėmėtą drabužio vietą. Paskui drabužį išdžiovinkite ir buvusių dėmių vietą  išvalykite šepečiu.

Kraujo dėmės

Drabužio, ant kurio liko kraujo dėmių, jokiu būdu nemirkykite karštame vandenyje. Reikia naudoti tik šaltą, o paskui kraujo dėmę plauti ūkiniu muilu.

Jodo dėmė

Jo paliktą dėmę patrinkite amoniaku.

Klijai

Klijų dėmę gali išnaikinti nagų lako valiklis, kurio sudėtyje nėra  acetono.

Kramtomoji guma

Drabužį kelioms valandoms įdėkite į šaldymo kamerą, sušalusi guma nukris.

Šokolado dėmės

Į vonelę įpilkite vandens ir įberkite druskos (1 valgomasis šaukštas 1 litrui vandens) ir šiame tirpale skalbkite drabužį.

Raudonojo vyno dėmė

Šviežią dėmę galima pašalinti karštu vandeniu. Audinį užtempkite ant puodo ir ant jo liekite karštą vandenį.

Lūpų dažų dėmės

Ant dėmės užbarstykite borakso, kurį vėliau nuvalykite šepetėliu ar audinio skiaute. Audinį išskalbkite muiliname vandenyje ir kruopščiai išskalaukite.

Vaškas

Nukrapštykite vašką nuo audinio ir ant dėmės uždėkite šlapią skudurą. Ant viršaus dar uždėkite keletą sugeriamojo popieriaus sluoksnių. Paskui lyginkite karšta laidyne. Sugeriamąjį popierių keiskite tol, kol nebeliks dėmės.

Sekite mus „Facebook“ ir rasite dar daugiau patarimų!

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.