Sodininkai iš Alytaus gali pamokyti, kaip išsiasfaltuoti gatves

Alytaus priemiestyje, Medukštos kaime, įsikūrusi „Dzūkija“, didžiausia sodininkų bendrija Alytaus rajone, pagaliau supratusi, kad nesulauks valdžios malonės, gatves nutarė išsiasfaltuoti už savo lėšas.

Ši paskutinė atkarpa „Dzūkijos“ sodininkų bendriją sujungs į gatvių žiedą.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Ši paskutinė atkarpa „Dzūkijos“ sodininkų bendriją sujungs į gatvių žiedą.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

2015-06-05 06:00, atnaujinta 2017-11-24 08:17

Bendrija, kurioje susibūrę beveik tūkstantis sodininkų, o kas penktas čia gyvena nuolat, jau gali pasidžiaugti patogiu asfaltuotu kelių kilometrų ilgio pagrindinių gatvių žiedu, kuriuo patogu važiuoti ir maršrutiniu mikroautobusu, ir nuosavais automobiliais.

Tai pavyko padaryti per penkerius metus.

Baigiama sutvarkyti paskutinė beveik kilometro ilgio atkarpa, kuri kainavo 75 tūkstančius eurų, – po 88 eurus kiekvienam sodininkui.

Neišgalintys atsiskaityti iš karto tai gali padaryti per metus, o susiklosčius išskirtinėms sąlygoms – ir per porą.

Ne vienas gyventojas paprašė bendrovės „Alkesta“ išasfaltuoti ir jų kiemus, už tai sumokėdami atskirai. Pirmos trys gatvių atkarpos iš viso kainavo 103 tūkstančius eurų.

„Nelengvai sodininkams sekėsi susikalbėti. Tačiau kai pamatė, kad važiuojant asfaltuota gatve mašinos nebelūžta ir nebedulka į kiemus, suprato, jog pinigus ne veltui išleido“, – sakė tris dešimtmečius čia vasaras leidžiantis alytiškis Jurgis.

Sodininkų bendrijos „Dzūkija“ pirmininkui Fabijonui Delindai ir kitiems aktyviausiems nariams teko ilgokai pavargti, kol įtikino kaimynus, kad patys turi savimi pasirūpinti, nes valdžios pagalbos nežinia ar kada nors sulauks.

Šioje bendrijoje kuriasi ir jaunos šeimos, neišgalinčios namų nusipirkti mieste, iki kurio neseniai išasfaltuotu keliu – vos keli kilometrai.

„Dzūkijos“ ir gretimos taip pat didelės „Vyturėlio“ sodininkų bendrijų gyventojai viliasi, kad rajono valdžia įvertins sodininkų iniciatyvą ir pasirūpins nutiesti bent jau dviratininkų bei pėsčiųjų takus, nes jiems dabar labai nesaugu judriame automobilių kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.