Neapsisprendžiate dėl lauko kepsninės? Turime naujieną

Prekybininkai skaičiuoja, kad įvairių kepsninių kasmet parduodama vis daugiau. Vien šiemet kovo ir balandžio mėnesiais jų nupirkta 30 proc. daugiau, nei pernai tokiu pat laikotarpiu.

Populiariausios – apvalios 47-57 cm skersmens.<br>UAB „Kesko Senukai Lithuania“ nuotr.
Populiariausios – apvalios 47-57 cm skersmens.<br>UAB „Kesko Senukai Lithuania“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 2:03 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:32 PM

Lietuvos gyventojai dažniausiai renkasi medžio anglimi kūrenamas kepsnines su dangčiais, populiariausios – apvalios 47–57 cm skersmens. „Tačiau, pastaraisiais metais pastebima tendencija, kad vis didesnis skaičius pirkėjų renkasi dujines kepsnines, kurios leidžia žymiai greičiau ir lengviau paruošti mėgstamus patiekalus, kadangi ant šių kepsninių skleidžiama kaitra tolygesnė, patiekalai nepridega, o kepti galima jau po 15 min. degimo. Be to nereikia papildomai kūrenti, norint paruoši patiekalus didesniam skaičiui žmonių“, – sako UAB „Kesko Senukai Lithuania“ sporto, turizmo ir sodo prekių grupės verslo vystymo atstovė Asta Karčkauskaitė.

Anot jos, vis tobulėjančios kepsninės leidžia gaminti ne tik mėsą, bet ir kepti picą, duoną, paruošti Paella ar Wok, pasigaminti garnyrą prie mėsos, ar net desertinius patiekalus. Kepsninės turi įvairiausių priedų – anglių uždegimo indus, picai kepti skirtą akmenį, specialias keptuves, įrankius – kurie palengvina maisto gamybą. Taip pat jose galima rūkyti mėsą ir žuvį naudojant pjuvenas.

Lietuvoje vis labiau populiarėja ir kamado stiliaus kepsnines. Jos išsiskiria tuo, kad vidus dengtas keramine danga, todėl pasižymi išskirtine izoliacija ir geriau išlaiko karštį.

A. Karčkauskaitė sako, kad lietuviai mielai renkasi ir tradicines šašlykines. „Šašlykinės mums kelia nostalgiją – tai daiktas, kuris primena vaikystę, kai šašlykus kepdavo tėvai. Jos taip pat asocijuojasi su lietuviškomis vasaromis pas senelius ar prie ežero. Tačiau įprastos šašlykinės nesuteikia tiek daug galimybių gaminti, kaip kepsninės, o ir susidėvi kur kas greičiau“, – teigia prekybos tinklo atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.