Pagarsėjęs trinkelių klojėjas žmones vedžioja už nosies – būkite budrūs

Vilniečiai, ieškantys trinkelių klojėjo, įspėjami neužkibti ant tokia veikla užsiimančio Edvardo Ščerbinino kabliuko. Jis greitai paima pinigus, tačiau darbo taip ir neatlieka. Nuo jo nukentėjo jau ne vienas asmuo.

Trinkelių klojėjų ieškantys vilniečiai rizikuoja užkibti ant sukčiaus kabliuko.
Trinkelių klojėjų ieškantys vilniečiai rizikuoja užkibti ant sukčiaus kabliuko.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2018, 4:13 PM, atnaujinta Aug 29, 2018, 4:14 PM

Vilnietė Vilma internete surado skelbimą, kuriame vyras siūlė trinkelių klojimo paslaugas.

Moteris paskambino nurodytu numeriu ir susitarė susitikti su E.Ščerbininu aptarti darbų sąlygų. Liepos 9 d. vyras atvyko apžiūrėti objekto, su moterimi susitarė, kad darbus atliks per 4–5 dienas, ir paprašė 1 tūkst. eurų avanso.

Atvyko dirbti be įrankių

Buvo sutarta, kad E.Ščerbininas tuoj pat važiuos nupirkti reikalingų medžiagų, o su Vilma susisieks tą pačią dieną.

Moteris skambučio taip ir nesulaukė, todėl kitą dieną pati jam paskambino.

Vyras teigė, kad vis ieško medžiagų, ir su Vilma susisieks vėliau. E.Ščerbininas medžiagų vis dar ieškojo ir liepos 11 d.

Galų gale jis liepos 12-osios rytą su kitu vyru atvyko pas moterį, tačiau neturėjo nei įrankių, nei tinkamos aprangos.

Vilma paprašė kaimyno, turėjusio traktorių „Bobcat“, pagalbos ir sutarė, kad E.Ščerbininas jam sumokės, nes į jų sutartą kainą įėjo ir šio traktoriaus darbai.

Kieme darbavosi tik su E.Ščerbininu atvykęs pagalbininkas, pats vyras tiktai dūsavo, kad jį kankina pagirios, ir kalbėjosi telefonu.

Apie pietus pradėjo lyti. E.Ščerbininas pasakė, kad važiuoja pietauti ir jam reikės dar 250 eurų, kad atsiskaitytų su savo pagalbininku ir „Bobcat“ vairuotoju. Vilma davė vyrui pinigų, o jis dingo ir negrįžo.

Kitą dieną Vilma bandė jam skambinti, tačiau telefonas buvo išjungtas. Moteris parašė jam žinutę, ragindama grąžinti pinigus. Po kurio laiko E.Ščerbininas paskambino moters vyrui ir teigė, kad buvo palikęs telefoną.

Pinigų negrąžino

Vilmos sutuoktinis pasakė, kad nori nutraukti sutartį dėl ne laiku ir nekokybiškai vykdomų darbų, ir reikalavo grąžinti pinigus. E.Ščerbininui tai nepatiko – jis paaiškino, kad pinigų nebeturi – juos investavo į kitus objektus.

Sutuoktiniams pagrasinus, kad jie kreipsis į policiją, vyras pažadėjo, kad iki liepos 14-osios popietės pinigus grąžins.

Nuo tos dienos sutuoktiniams nepavyksta susisiekti su E.Ščerbininu, jie neatgavo net dalies savo pinigų.

Vilma iš E.Ščerbinino nori susigrąžinti 1080 eurų – pati jam davė 1250 eurų, tačiau iš šios sumos minusuos vienos smėlio mašinos kainą (120 eurų) ir pinigus, kuriuos vyras sumokėjo „Bobcat“ vairuotojui (50 eurų).

Subūrė nukentėjusiuosius

Liepos 16 d. Vilma policijai parašė pareiškimą. Pradėjusi domėtis E.Ščerbininu internete ji rado daugiau žmonių, nukentėjusių nuo šio vyro. Moteris ir pati įdėjo pranešimą ragindama visus apgautuosius su ja susisiekti.

Vilmos teigimu, dėl šio sukčiaus buvo pradėta 14 ikiteisminių tyrimų. Moteris jau yra bendravusi su penkiais nukentėjusiaisiais, kiek jų dar yra – neaišku.

„Aš net nebežinau, ko griebtis, kad į tą reikalą kas nors atkreiptų dėmesį, kad jis toliau neliktų nenubaustas ir manytų, jog viskas galima“, – kalbėjo Vilma. Ji stebėjosi, kad pareigūnai jos dar net neapklausė.

Nukentėjusieji teigia, kad juos apgavęs vyras keičia telefono SIM korteles, su jais yra susisiekęs iš daugybės telefono numerių.

Prarado 2 tūkstančius eurų

Vilnietis Tomas prieš 2 metus jau buvo pasamdęs E.Ščerbininą, tą kartą buvo atlikti visi darbai, todėl vyras juo pasitikėjo.

Šių metų gegužės mėnesį Tomas vėl kreipėsi į E.Ščerbininą ir jam sumokėjo tūkstančio eurų avansą.

Po trijų savaičių E.Ščerbininas paskambino vyrui ir teigė, kad reikia dar 2 tūkst. eurų įvairioms medžiagoms ir statybinėms išlaidoms.

Tomas tą pačią dieną padavė šiuos pinigus darbuotojui, o vakare atvažiavęs į objektą pamatė, kad ten nieko nėra. E.Ščerbininas dingo.

Tomas tikino, jog dar nespėjo parašyti pareiškimo, bet artimiausiu metu ketina tai padaryti, ir įspėjo policijos pareigūnus, kad nukentėjusiųjų bus daugiau, mat vyras ir toliau vilios potencialias aukas savo skelbimais.

„Jis toliau įdės naujų skelbimų, ir tų nukentėjusiųjų bus daugiau. Iki šios dienos, kiek žinau, atsirado dar du ar trys“, – pasakojo Tomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.