Parsinešame peraugusį baravyką, raudonviršį, paberžį ar kitokį grybą, permalame jo galvutę rankine malimo mašinėle.
Gautą turinį supilame į tarą su vandeniu, įberiame šaukštą prancūziškų mielių, kad pabustų grybienos sporos.
Po mėnesio jų bus milijardai, o indo apačioje nusės grybienos minkštimas.
Jį pašaliname.
Likęs skystis skiedžiamas (1 stiklinė skysčio statinei vandens). Imame laistytuvą ir liejame po tokiais medžiais, po kokiais grybas augo. Baravyką, labiau tikėtina, radote po ąžuolu, paberžį ar raudonviršį – po beržu. Taigi kur pasėjome, ten kitais metais ieškokime!
Dar daugiau patarimų sodininkams – knygoje „Treji metai sode“.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų rugsėjo 18 dieną.