Nuomojamame būste remontas draudžiamas? Vadinasi, jį pakeisime kitais būdais

Jei nuomojate būstą, o šeimininkas neleidžia daryti remonto, vis dėlto yra būdų, kaip aplinką greitai ir nebrangiai atnaujinti. Juk nepalyginamai jaukiau namus susikurti pagal save, o ne taikytis su kito sukurta tvarka.

Galima įsigyti ir užtiesalų minkštiems baldams. Tačiau audinys privalo būti toks, kaip ir baldo apmušalų.<br>V.Balkūno nuotr.
Galima įsigyti ir užtiesalų minkštiems baldams. Tačiau audinys privalo būti toks, kaip ir baldo apmušalų.<br>V.Balkūno nuotr.
Jei šeimininkai sutinka išgabenti dalį baldų, tamsius pakeiskite šviesiais.<br>123rf.com nuotr.
Jei šeimininkai sutinka išgabenti dalį baldų, tamsius pakeiskite šviesiais.<br>123rf.com nuotr.
Šeimos fotografijos, viniliniai lipdukai ar dekoratyviniai magnetai – tradiciniai papuošimai, kurie be vargo pakeis seno šaldytuvo vaizdą.<br> 123rf.com nuotr.
Šeimos fotografijos, viniliniai lipdukai ar dekoratyviniai magnetai – tradiciniai papuošimai, kurie be vargo pakeis seno šaldytuvo vaizdą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 5:11 PM

Interjero dizaineriai turi savų paslapčių, kaip galima pakeisti namus pernelyg neišlaidaujant.

Pakeiskite tekstilę

Pats paprasčiausias būdas pakeisti interjerą ir jam suteikti naujų spalvų – keisti tekstilę. Nusipirkite naujas užuolaidas, lovos užtiesalus ar staltieses. Interjerą pagyvins dekoratyvios pagalvėlės. Jos gali būti pačios įvairiausios: blizgančios, šilkinės, pūkuotos. Stilinga detale gali tapti pledas, kuris pravers ir šaltomis dienomis.

Nykias vienspalves grindis galima paįvairinti ryšių spalvų kilimu. Beje, visiškai nebūtina jį derinti prie užuolaidų ar baldų spalvos. Juolab kad dabar parduotuvėse tikrai galima rasti įvairiaspalvių kilimų, kurie derės ne prie vienos interjero detalės.

Galima įsigyti ir užtiesalų minkštiems baldams. Tačiau audinys privalo būti toks, kaip ir baldo apmušalų.

Perstatykite baldus

Neretai toks būdas atnaujinti namus ne tik būstui suteikia naujo kvėpavimo, bet ir padaro jį patogesnį. Kitas kelias – kurti zonas pasitelkiant širmas, lentynas ar augalus.

Pirmuoju atveju reikėtų įvertinti, ar visus daiktus bute galima panaudoti funkcionaliai. Jei ne, sutarkite, kad šeimininkas juos išsigabens. Juk kuo daugiau laisvos erdvės, tuo geriau. Kai perstatysite baldus, turėkite omeny, kad pokyčiai neturi būti nepatogūs ir nepraktiški. Geriausia, kai naują planą pirmiausia nusibraižysite ant popieriaus arba pasinaudosite specialiai tam skirtomis programėlėmis, o tik tada sumanymus įgyvendinsite praktiškai, siūlo rbc.ru.

Persodinkite gėles

Jaukumo šeimos būstui suteikia gyvos gėlės. Kartais pakanka netgi vieno augalo. Jei nejaučiate potraukio rūpintis augalais, būkite atidūs juos pirkdami – rinkitės tuos, kuriems nereikia ypatingos priežiūros. Dažniausiai tokiais atvejais tinkamiausi sukulentai.

Jei būste jau auga gėlių, persodinkite jas į dekoratyvius vazonus ar kitas originalias talpas. Tai gali būti seni indai, akvariumas, kibirai, skardinės ar stiklinės talpos. Internete rasite tūkstančius idėjų, kaip savo rankomis senus daiktus paversti stilingomis interjero puošmenomis.

Įsirėminkite nuotraukų

Dizaineriai teigia, kad net ir ant paties pigiausio popieriaus atspausdintos nuotraukos sušildo būstą ir suteikia jaukumo. Efektyviai atrodo neįprastuose rėmeliuose įtvirtintas nuotraukų koliažas.

Dekoruoti nuomojamo buto sienas galima pasinaudojant specialiais lipdukais, kurie lengvai nusilupa nepalikdami žymių. Stilingai atrodo kamštmedžio ar kreida rašyti skirtos lentos. Be to, jos turi ir praktinę paskirtį – tai, ką būtina atsiminti, visuomet bus prieš akis.

Šeimos fotografijos, viniliniai lipdukai ar dekoratyviniai magnetai – tradiciniai papuošimai, kurie be vargo pakeis seno šaldytuvo vaizdą. O jei šeimininkas sutinka, galite išmėginti dekoravimą pasitelkiant trafaretus ar aeografiją.

Įleiskite šviesos

Vietoj pompastiško krištolinio šviestuvo pakabinkite šiuolaikinį – būtinai senus šviestuvus pakeiskite naujais.

Jei tik įmanoma, dizaineriai pataria centrinį apšvietimą pakeisti taškiniu, kad apšviestumėte kiekvieną funkcinę zoną. Ten, kur anksčiau krito ryški šviesa, galima įrengti prislopintos šviesos šaltinį.

Dekoratyvus apšvietimas tinka karnizams, sienų nišoms, luboms. Nepamirškite, kad lempučių girliandomis galite dekoruoti ir sienas bei veidrodžius.

Nuo lubų krintanti šviesa pabrėžia patalpų trūkumus, todėl įsigykite stalinių ar ant grindų statomų šviestuvų.

Pasitelkite aksesuarus

Jie ne tik atnaujina interjerą, bet ir patalpoms suteikia vienodą stilių. Išstatykite statulėles, pintus gaminius, iš kelionių parsivežtus suvenyrus.

Aksesuarai gali būti ne tik gražūs, bet ir funkcionalūs: laikrodžiai, veidrodžiai, knygų stovai, užuolaidų laikikliai. Svarbiausia – nepersistengti: bereikalingos puošmenos interjerą daro sunkų ir užverstą.

Įsigykite šiek tiek baldų

Nauji baldai – puikus būdas atgaivinti kambarį. Suprantama, nuomojami kambariai paprastai būna su baldais, tačiau tam pakanka nusipirkti kavos staliuką, porą pufų, nedidelę lentyną ar dėžę batams.

Jei šeimininkai sutinka išgabenti dalį baldų, tamsius pakeiskite šviesiais. Taip ne tik būstą padarysite šiuolaikiškesnį, bet ir šviesesnį.

Spalvos vonioje

Jauki šiuolaikiška vonia nuomojamame bute – didelis laimikis. Dažniausiai nuomininkai randa blukias vienspalves sienas, kurios primena ligoninę. Paprastai tokį dekorą lemia siekis, kad viskas būtų neutralių spalvų. Padėtį pagerinsite, jei spalvotu glaistu užtepsite plytelių tarpus.

Jei vonios kambarys erdvus, raskite vietos čia pastatyti vazų, neįprastą skalbinių krepšį, rankšluosčių laikiklį, kvapnių žvakių.

Chalatus, rankšluosčius, kilimėlį ir dušo užuolaidą verčiau rinktis vienos spalvos. Šie daiktai dengia nemenką vonios kambario paviršiaus dalį, todėl jų spalvos sudarys erdvės branduolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.