Gera žinia vienam mėgiamiausių Vilniaus rajono gyventojams – bus takas

Pilaitės prospekte pradėtas tiesti naujas daugiau kaip 1,5 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas, kuris drieksis nuo esamo Senosios Pilaitės kelio iki Sietyno ir Spaudos gatvių.

Nauju taku iš Pilaitės bus galima riedėti ar eiti jau kitų metų vasarą.
Nauju taku iš Pilaitės bus galima riedėti ar eiti jau kitų metų vasarą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 2:16 PM

Tiesiant naująjį taką bus įrengtas ir dviračių eismui pritaikytas šviesoforas ties sankryžomis su V.Pociūno ir Sietyno gatvėmis.

„Naujasis dviračių takas sujungs Pilaitės rajoną su miesto centru.

Šiuo metu pradėtas įgyvendinti pirmasis etapas, o kitąmet prasidės darbai tiesiant ir likusią atkarpą palei T.Narbuto gatvę iki pat Konstitucijos prospekto.

Tai pagrindinė miesto vakarinės dalies jungtis su centru, kuria galės naudotis keliasdešimt tūkstančių Pilaitės, Karoliniškių, Justiniškių, Viršuliškių dviratininkų ir pėsčiųjų.

Šis takas susijungs su jau nutiestais takais palei Laisvės prospektą ir ką tiktai baigta atkarpa Justiniškių gatvėje“, – sakė susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto vadovas Antonas Nikitinas.

Pavasarį Pilaitės prospekte šalia naujo dviračių ir pėsčiųjų tako bus pasodinta daugiau kaip 140 spygliuočių ir lapuočių medžių, dešimt kartų daugiau – per tūkstantį – krūmų.

Kad vilniečiai nauju dviračių ir pėsčiųjų taku judėtų saugiau, pavasarį čia švies 23 nauji ekonomiški LED šviestuvai. Raudono asfalto dviračių taku bus galima riedėti jau kitų metų vasarą.

Dabar ardomi susidėvėję šaligatviai, įrengiami vejos bortai, o pavasarį bus pradėta kloti raudono asfalto danga ir šaligatviai.

Takas tiesiamas pagal gerąją vakarietiškų miestų praktiką: dviratininkų takas bus keliais centimetrais žemiau nei šaligatvis.

Aukščio skirtumai tarp dviračių ir pėsčiųjų takų itin svarbūs norint tinkamai atskirti skirtingu greičiu judančius srautus, kad būtų sumažintas konfliktinių situacijų skaičius, užtikrinamas sklandus ir patogus dviratininkų bei pėsčiųjų judėjimas būtent jiems numatyta infrastruktūra.

Jau pradėtas tiesti ir naujas maždaug 1,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas tarp „Sodros“ pastato ir Pasakų parko.

Raudono asfalto dviračių takas jungsis su Laisvės prospektu ir tęsis L.Asanavičiūtės g. iki Pasakų parko, taip jungiant pernai nutiestą dviračių taką Laisvės pr. ir šiemet baigiamą tiesti Architektų g. taką.

Netrukus ši jungtis taps svarbia kokybiško, nenutrūkstamo dviračių takų tinklo dalimi Pašilaičių, Justiniškių, Viršuliškių, Karoliniškių ir Lazdynų gyventojams, keliaujantiems dviračiais. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.