Sniegas išlaisvino fantaziją: kai kurie lipdiniai net supykdė kauniečius

Iškritęs sniegas kauniečius panardino į vaikystės malonumus. Įvairiose miesto vietose dygsta sniego seniai. Tačiau ne visus pramogautojus tenkina linksmų besmegenių draugija. Iš sniego lipdomos ir nepadorios figūros.

Ąžuolyno gatvėje akį traukia į medį atsirėmęs sniego senis su kamuoliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ąžuolyno gatvėje akį traukia į medį atsirėmęs sniego senis su kamuoliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytauto parke ant medinio suolelio stovi trijų besmegenių šeimyna, papuošta šalikais iš įvairių žolynų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vytauto parke ant medinio suolelio stovi trijų besmegenių šeimyna, papuošta šalikais iš įvairių žolynų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulės gatvės gyventojai sniego seniui į ausį įsegė kastuvą - lyg auskarą.
Saulės gatvės gyventojai sniego seniui į ausį įsegė kastuvą - lyg auskarą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 2:43 PM, atnaujinta Jan 14, 2019, 2:46 PM

Nors sniegas šią savaitę buvo purus, todėl ne itin lipnus, išradingi kauniečiai sugebėjo sukurti ne vieną įvairaus dydžio žiemos skulptūrą. Daugiausia dygo sniego senių. Juos kurdami žmonės išlaisvino savo fantaziją.

Vienas labiausiai nuotaiką pakeliančių senių besmegenių matomas viename Ąžuolyno gatvės nuosavo namo sklype. Į medį pirštuota ranka atsirėmęs linksmai nusiteikęs sniego senis su oranžiniu statybininko šalmu, krepšinio kamuoliu po pažastimi ir iš dūdelės padaryta nosimi matomas pro tinklinę metalinę tvorą.

Akį traukia ir iš sniego nulipdyti šio besmegenio batai.

Saulės gatvės gyventojai iš sniego nulipdytam besmegeniui ant galvos uždėjo puodą. Skulptūros plaukus ir rankas arba sparnus (kaip kas įsivaizduoja) sukūrė iš eglišakių. Vietoj nosies – morka. Senis besmegenis pagražintas kastuvais – vieną laiko rankoje, kitas – mažesnis – kabo lyg auskaras.

Vytauto parke ant medinio suolelio stovi besmegenių šeimyna.

Trys sniego seniai papuošti šalikais iš žolynų, jiems ant galvų – kepurės, sukurtos iš plastikinės taros raudonos ir mėlynos spalvos kamštelių.

Gėlių Rato gatvėje šalia vieno iš Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų bendrabučio iškilo iš sniego nulipdytas vyriškas lyties organas. Tokių nepadorių formų sniego skulptūrų šalia bendrabučių, net KTU Studentų miestelyje, būta ir ankstesniais metais.

Vyresnius kauniečius toks studentų pokštavimas papiktino.

Praeiviai tvirtino, jog tokį sniego kūrinį reikia kuo skubiau nugriauti. Jaunimui tai sukėlė šypsenas. „Net garsūs pasaulio menininkai kūrė nuogų žmonių skulptūras. Jos puošia miestų parkus, rūmus, aikštes, galerijas. Kodėl Kaune negali stovėti žmogaus organas? Juolab kad jis laikinas. Netruks sugriūti arba ištirpti“, – kalbėjo du gretimame bendrabutyje gyvenantys vaikinai.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius tikino, jog tokie kūriniai nepuošia miesto, tačiau taikyti poveikio priemonių taip pat negalima.

„Jeigu studentai taip suvokia meną, tai jų pasirinkimas. Be to, sinoptikai prognozuoja šilumą, taigi ir kūrinio tuoj neliks“, – sakė V.Jurkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.