Ragina išgriauti senas krosnis – žada sumokėti

Gegužę planuojama skelbti kvietimą gyventojams teikti prašymus dėl paramos keičiant senus, malkas naudojančius individualių namų šildymo katilus į modernius įrenginius – biokuro katilus arba šilumos siurblius. Parama gyventojams, naudojantiems atsinaujinančius išteklius, teikiama jau ne vienus metus. Tačiau specialistai stebisi, kad Lietuva neskatina gyventojų vartoti dujų, rašo „Lietuvos žinios“.

Gyventojai galės pretenduoti į paramą, jei jie senuosius katilus savo namuose keis efektyviais atsinaujinančius išteklius šilumai gaminti naudojančiais įrenginiais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gyventojai galės pretenduoti į paramą, jei jie senuosius katilus savo namuose keis efektyviais atsinaujinančius išteklius šilumai gaminti naudojančiais įrenginiais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 8:27 AM

Anot Energetikos ministerijos, šilumos gamybos įrenginiams modernizuoti iš viso nuo 2019 iki 2022 metų bus skirta apie 14 mln. eurų ES paramos. Pretenduoti į ją iki 50 proc. naujo šildymo įrenginio kainos galės vienbučių bei dvibučių gyvenamųjų arba sodo namų savininkai, šį turtą įregistravę ne vėliau kaip 5 metai iki kvietimo teikti paraiškas dienos.

Gyventojai galės pretenduoti į paramą, jei jie senuosius katilus savo namuose keis efektyviais atsinaujinančius išteklius šilumai gaminti naudojančiais įrenginiais.

Tuo metu kai kurie specialistai stebisi, kad numatyta kompensuoti tik granulių katilų pirkimą, tačiau jų efektyvumas mažesnis negu, pavyzdžiui, dujinių. Be to, jų ir tarša didesnė už dujinių šildymo įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.