Dviem „Narbuto“ gaminiams – prestižiniai „Red Dot“ apdovanojimai

Lietuvių kapitalo biuro baldų gamintojo „Narbutas“ baldai pirmą kartą pelnė prestižinius „Red Dot“ apdovanojimus už produkto dizainą. Jie įmonei įteikti dvejose kategorijose: tarptautinio pripažinimo biuro kėdžių kategorijoje sulaukė minkštasuolis „Tango“, o konferencijų ir pasitarimų kambarių baldų kategorijoje – „NOVA Wood“ pasitarimų stalas.

„NOVA Wood“ pasitarimų stalas.
„NOVA Wood“ pasitarimų stalas.
„NOVA Wood“ pasitarimų stalas.
„NOVA Wood“ pasitarimų stalas.
Minkštasuolis „Tango“.
Minkštasuolis „Tango“.
Minkštasuolis „Tango“.
Minkštasuolis „Tango“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-04-26 11:52, atnaujinta 2019-04-26 11:57

Minkštasuolio „Tango“ dizainą kūrė danų duetas Christina Strand ir Nielsas Hvassas. Šie poilsio erdvėms skirti minkštasuoliai išsiskiria aukšta nugaros atrama, kuri leidžia atsiriboti nuo aplinkinio triukšmo ir jaustis patogiai. Vizualiai išraiškinga kolekcija puikiai dera tiek moderniose, tiek tradicinėse bei prabanga dvelkiančiose erdvėse.

Tuo tarpu pasitarimų stalas „NOVA Wood“ įvertintas dėl subtilios prabangos ir jaukios gamtos elementų dermės. Jo pagrindinis akcentas – elegantiškos ir visada unikalaus rašto uosio masyvo kojos. Estetiškai uosio lukšto intarpu dekoruoti jo funkciniai sprendimai – elektros ir laidų nuvedimas. Šio produkto dizainą kūrė „Narbuto“ komanda.

„Dizainas yra estetinis baldų kokybės parametras, kuriam visuomet skiriame ypatingą dėmesį. Kuriant produktų koncepcijas mūsų produktų vystymo komanda bendradarbiauja su tarptautinio pripažinimo sulaukusiais dizaineriais iš Italijos, Danijos, Japonijos ir Lietuvos. Šioje tarpkultūrinėje terpėje gimė savitas atpažįstamas „Narbutas“ dizainas, kuris apjungia itališką stilių, subtilų skandinavišką minimalizmą ir jaukų lietuvišką natūralumą. Ilgametis kryptingas darbas ir talentinga komanda padėjo sukurti ne vieną sėkmingą produktą. Džiaugiamės, kad „Tango“ ir „NOVA Wood“ sulaukė ne tik didelio klientų susidomėjimo, bet ir tarptautinio pripažinimo“ – sako Vilma Sinkevičiūtė, „Narbutas International“ marketingo skyriaus vadovė.

Pasak V. Sinkevičiūtės, šių produktų pripažinimą numatėme dar praėjusiais metais, kuomet rudenį juos pristatėme tarptautinėje modernaus biuro baldų parodoje „Orgatec“ Kelne (Vokietija).

„Abu mūsų produktai tuomet buvo itin gerai įvertinti pardavimų partnerių, architektų bei dizainerių iš viso pasaulio, o šiandien jau galime pasidžiaugti ir komercine jų sėkme. „NOVA Wood“ kolekcija itin populiari Prancūzijoje. Apdovanojimą pelniusiais stalais susižavėjo ir Klaipėdoje įsikūrusi viena didžiausių bendradarbystės (angl. coworking) erdvių Baltijos šalyse „Light House““ – sako ji.

Šiais metais dėl geriausiųjų vardo apdovanojimuose produktų dizaino kategorijoje varžėsi daugiau nei 5500 gaminių iš 55 pasaulio šalių. Visi teikti apdovanojimams produktai buvo suskirstyti į 48 kategorijas nuo baldų ir namų buities įrangos iki automobilių ir jų priedų. Juos vertino 40 nepriklausomų ekspertų, kurie atsižvelgę į produkto inovatyvumą, funkcionalumą, kokybę, ilgaamžiškumą, ergonomiškumą bei ekologiškumą suteikė geriausiųjų, laimėtojų ir vertų paminėjimo titulus.

„Red Dot“ yra stambiausia pasaulio dizaino asociacija, nuo 1955-ųjų renkanti geriausius reklamos bei pramonės dizaino specialistus. „Oskarams“ prilygstančiuose apdovanojimuose varžomasi trijose srityse: produkto dizaino, prekės ženklo ir komunikacijos dizaino bei dizaino koncepcijos.

Laimėtojai apdovanojimus atsiims liepos 8 d. „Aalto“ teatre Esene, Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.