Šventė Kaune – atidaromas naujai rekonstruotas parkas

Kardinaliai pasikeitę Kauno parkai vis dažniau atsiduria laisvalaikį gryname ore mėgstančių praleisti miestiečių akiratyje. Šį sekmadienį duris atvers dar vienas iš pagrindų atnaujintas Draugystės parkas. Atidarymo šventėje – kinas po atviru dangumi, koncertai ir kitos pramogos.

Šį sekmadienį duris atvers dar vienas iš pagrindų atnaujintas Draugystės parkas.
Šį sekmadienį duris atvers dar vienas iš pagrindų atnaujintas Draugystės parkas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2019, 12:10 PM, atnaujinta Aug 14, 2019, 12:12 PM

„Šiuolaikišku miestu tampantis Kaunas daug investuoja į vietų, kuriose miesto žmonės leidžia laisvalaikį, atnaujinimą. Per pastaruosius dvejus metus atidarome jau trečiąjį visiškai atnaujintą parką. Visus kauniečius kviečiu į Draugystės parko atidarymo šventę“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Programa visai šeimai

Atnaujinto parko atidarymo šventė prasidės jau šeštadienio vakarą (rugpjūčio 17 d.), kuomet, jei leis oro sąlygos, žaliojoje erdvėje įsikurs „Romuvos“ kino teatras po atviru dangumi. Miestiečiai turės progą pamatyti komediją „Daug vaikų, beždžionė ir pilis“. Tai taps įžanga į gausią sekmadienio renginių programą, kuri tęsis nuo ankstyvo ryto ir iki pat vakaro.

Sekmadienio šventę pradės nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ funkcinė treniruotė bei mankšta vaikams. Po sporto kauniečių ir miesto svečių lauks vidudienio šokiai. Taip pat šventės dalyviai galės išbandyti Lindyhop stiliaus šokius.

Popiet linksmybes Dainavos parke pratęs įvairūs edukaciniai užsiėmimai. Pristatymus surengs „Kaunas 2022“ komanda, čia veiks „Virtuali biblioteka“ ir kitos veiklos.

Pramogų netruks ir sporto mėgėjams: atgimusiame parke vyks tinklinio varžybos, parodomoji krepšinio treniruotė, susirungti šachmatų partijoje kvies Kauno sporto mokykla „Gaja“. Draugystės parke kauniečiai galės susipažinti ir patys išbandyti petankę – sparčiai populiarėjantį sportinį žaidimą. Jo subtilybių mokys Kauno petankės klubo nariai.

Vienas įspūdingiausių šventės akcentų – žinomo iliuzionisto Mantas Wizard magijos kampelis. Čia bus pristatyta beveik trijų valandų programa, kur ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai bandys įminti M. Wizard užmintas magiškas mįsles.

Parko atidarymo šventę vainikuos koncertas „Pop“, kuriame – speciali orkestro „Ąžuolynas“ ir šokių grupės programa.

Kas naujo parke?

Rekonstruojant Draugystės parką buvo pakeista visa apšvietimo sistema. Saugioms pramogoms įrengtos naujos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės. Lankytojai turi galimybę išbandyti savo jėgas žaidžiant šachmatais ar šaškėmis. Parko svečių laukia nauji stalo teniso stalai, modernios krepšinio, petankės ir ekstermalaus sporto aikštelės. Teritoriją nuo šio puošia naujai pasodinti augalai ir gėlynai. Bene ryškiausias Draugystės parko akcentas – atsinaujinęs didžiulis šokantis fontanas.

Pasislėpti nuo miesto šurmulio parko žalumoje kviečia pastatyti patogūs suoliukai bei mediniai gultai. Parke taip pat įrengtos erdvios pavėsinės. Teritorijoje nutiesti nauji takai, pritaikyti važinėtis dviračiais ar riedučiais, vaikštinėti pėsčiomis ir specialūs – bėgioti.

Dar po savaitės – rugpjūčio 25-ą dieną – į atidarymo šventę kauniečius pakvies ir atnaujintas Santarvės parkas, esantis Šilainuose. Praėjusią vasarą kauniečiams buvo pristatyti atnaujinti Kalniečių bei Dainavos parkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.