Ką dovanoti mėgstantiems meistrauti?

Jeigu jūsų gyvenime yra žmogus, kurio pagalbos galite prašyti bet kada, kai kas nors sugenda, Kalėdos būtų puikus metas nuoširdžiai jam ar jai už tai padėkoti ir padovanoti kai ką naudinga. „Senukų“ specialistai pataria, kas tai galėtų būti. Pažvelkite į šį siūlomų dovanų TOP 5-uką.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 9:30 AM, atnaujinta Dec 20, 2019, 9:35 AM

1. Jūsų pažįstamas meistras ar meistrė naudoja vis tuos pačius, jau nusidėvėjusius įrankius, o galbūt juos nuolat skolinasi, nes neturi tinkamų konkrečiam darbui atlikti? Metas tokį darbštuolį pradžiuginti naujutėlaičiu įrankių rinkiniu. Pavyzdžiui, atsuktuvų su skirtingais antgaliais rinkinys pravers, jei dovanos gavėjas mėgsta pats susirinkti įsigytą lovą ar naują spintą. Jis taip pat tiks ir smulkesniems darbams atlikti – pagelbėti kaimynui kabinant paveikslą ar tvirtinant užuolaidų laikiklius. Tai itin praktiška ir naudinga dovana, kurią verta turėti net ir meistrauti mėgstančioms moterims.

2. Jei pastebite, kad mėgstantis meistrauti įrankių turi, tačiau vis juos pameta ar praleidžia per daug laiko jų ieškodamas, pats metas padovanoti įrankių dėžę. Jų pasirinkimas išties platus, tad galėsite be vargo išrinkti labiausiai tinkančią. Šių dėžių privalumas tas, kad jos ne tik talpios, bet ir patogios naudoti – dažniausiai jose yra net keletas skyrių, kurių dėka skirtingus įrankius galima sudėti tvarkingai ir taupiai. Mažesnės dėžės puikiai tiks transportavimui, o didesnės ras vietą tiek sandėliuke, tiek garaže.

Jei manote, jog dovanoti įrankių dėžę nuobodu, pripildykite ją šventinių saldumynų ar Kalėdomis kvepiančių mandarinų, perriškite raudonu kaspinu ir dovana taps įspūdinga.

3. Jei polinkiu į meistravimą pasižymi patys mažiausi, padovanokite jiems žaislinį įrankių rinkinį. Tikri įrankiai mažiesiems sunkūs, jais taip pat galima greitai susižeisti, tad lengvi mediniai ar plastikiniai įrankiai ne tik lavins vaikų motoriką, bet ir suteiks progą mokytis meistrauti drauge su tėvais.

4. Mėgstama veikla padeda atsipalaiduoti daugeliui. O jei darbuojantis dar ir muzika fone skamba, tuomet pomėgis tampa tikru malonumu. Tad, jeigu jūsų pažįstamas meistras dar neturi muzikos grotuvo, tinkamo naudoti atliekant įvairius remonto darbus, padovanokite dulkėms atsparią belaidę garso kolonėlę ar lengvai transportuojamą akumuliatorinį radiją. Muziką mėgstančiam meistrui ar meistrei galėtų tikti ir kokybiškos belaidės ausinės. Tai sprendimas meistrams, kurie besidarbuodami muzikos mėgsta klausytis itin garsiai.

5. Kai veiklos apstu, gali būti sudėtinga atsiminti visus planus bei pažadus. Tad, dovana meistrauti mėgstantiems galėtų tapti ir stilinga, galbūt net personalizuota užrašų knygelė. Gavęs tokią dovaną, meistras galės efektyviai planuoti savo laiką ir visuomet turės vietą, kurioje galės užsirašyti įvairius meistravimui reikalingus duomenis, nusibraižyti naujų projektų brėžinius ar tiesiog pasižymėti kylančias idėjas.

Tikimės, kad šie patarimai leis lengviau išrinkti naudingą kalėdinę dovaną mėgstantiems meistrauti. Vis tik nepamirškite, jog net ir pačių įvairiausių pomėgių savininkams mieliausias gali būti ne nupirktas daiktas, o tiesiog nuoširdus jūsų dėmesys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.