NEPRALEISK
Daugiau
Policija, 2004-ieji.

Meilė 16-metei pavertė monstru: žudyti savo motinos, tėvo ir brolio – su dviem kirviais rankose Garsiausios Lietuvos bylos

Apsnūdusį Padubysio kaimą Jurbarko rajone prieš du dešimtmečius sukrėtė tragedija: 2004-ųjų balandžio 30-osios naktį vietos gyventojas 21-erių Algirdas Dabravolskis užkapojo savo tėvus 63 metų Praną, 60 metų Genovaitę ir šešiolikmetį brolį Kęstutį. Gyvas liko tik kitas brolis Albinas, gyvenęs Kaune. Po dviejų dienų, sekmadienį žudikas dalyvavo artimųjų laidotuvėse, o antradienį atvykęs į Jurbarko rajono policijos komisariatą dėl žmogžudystės prisipažino atsitiktinai, susipainiojęs parodymuose per apklausą. Paskui jis aiškino, jog kraupiam nusikaltimui ryžosi iš pykčio tėvui, kuris esą neleido jam į namus parsivesti draugės ir su ja gyventi. Prieš ar po žmogžudystės A.Dabravolskis primušė ir šuniuką, kuris vėliau nugaišo. Padubysietis nelietė vilkšunio, kuris saugojo Dabravolskių namus. Teisme A.Dabravolskis prisiekinėjo atgailaująs dėl savo poelgio bei pareiškė neplanavęs nužudyti ir tėvo – visą kaltę vertė tomis minutėmis neva buvusiai sutrikusiai psichikai. Tačiau stacionarinę teismo psichiatrinę ekspertizę atlikę Utenos ekspertinio skyriaus teismo psichiatrai kategoriškai patvirtino, kad nusikaltimo darymo metu jaunuolis nesirgo jokia psichikos liga, nebuvo ir fiziologinio afekto būsenos, taigi suprato savo veiksmus ir privalo už juos atsakyti. 2006-ųjų vasarį Kauno apygardos teismas A.Dabravolskį už trigubą žmogžudystę nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Kaimynei atnešė pinigus Apie tragediją pirmieji sužinojo Dabravolskių kaimynai – į jų langus pasibeldęs apie 5 valandą ryto, A.Dabravolskis šaukė, kad jo tėvai ir brolis nužudyti. Į namus Algirdą įsileidusi kaimynė pastebėjo, kad vaikino pirštai buvo kruvini. A.Dabravolskis moteriai padavė maždaug 1000 litų ir paprašė pasaugoti pinigus. Kaimynus nustebino toks vaikino elgesys – jiems buvo keista, kodėl Algirdas rūpinasi pinigais, o ne nužudytais tėvais ir broliu. Kaimynai tuoj pat paskambino policijai. Įvykį tyrusiems pareigūnams A.Dabravolskis teigė, kad iš namų dingo penki pakeliai cigarečių ir smulkūs pinigai. A.Dabravolskis tvirtino, jog namo iš žūklės grįžo vidurnaktį ir, nenorėdamas žadinti tėvų, nuėjo miegoti į ūkinį pastatą ant šieno. Kai sušalo, nusprendė grįžti namo. Atidaręs duris jis esą prieangyje išvydo kruviną motiną, o miegamajame – nebegyvus ir tėvą, ir brolį. Jiems buvo suknežinta galva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.